Film om hvordan Israel ble atommakt

Skjermdump fra filmen Operation Sunflower.
Skjermdump fra filmen Operation Sunflower.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

FILMOMTALE: Operation Sunflower. Spilletid 104 minutter. Tale på hebraisk og fransk, tekstet på engelsk.

“Filmen du nettopp så, har ingen basis i virkeligheten,” sier Mossad-sjefen helt til slutt i filmen Operation Sunflower. Men det er akkurat det den har.

Operation Sunflower får tydelig fram at det var trusselen fra Sovjetunionen som fikk Israel til å søke atomvåpenkapasitet, akkurat som MIFF skriver i vår artikkel Hvorfor måtte Israel utvike atomvåpen?

Filmen forteller at tysk etterretning advarte Israel mot store egyptiske våpenkjøp fra Moskva, og at Israel og Frankrike hjalp hverandre over kneiken til å bli atommakter. Det kommer også tydelig fram hvor redd israelerne var for at amerikanerne skulle få nyss om prosjektet.

At Operation Sunflower har sluppet gjennom israelsk militærsensur, kan sees på som et nytt signal på at Israel toner ned sin tidligere policy med ikke å bekrefte eller avkrefte sin atomkapasitet.

Les mer omtale av filmen i Jerusalem Post.

 

Se trailer av filmen her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HsXdQtw8GCY[/youtube]

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag