Israelsk kortfilm nominert til Oscar

En dansk pianodommers og en ung israelsk kvinnes kjøretur fra Ben Gurion til Jerusalem er nominert til en Oscar-pris.

Skjermdump fra filmen Aya.
Skjermdump fra filmen Aya.

Torsdag 15. januar ble det kjent at den israelske kortfilmen Aya er nominert til Academy Award for Best Short Film Live Action.

Aya skal hente noen på Ben Gurion-flyplass, men ender opp med å plukke opp en fremmed og feil person. Dansken Thomas Overby kommer til Israel for å være dommer i en pianokonkurranse, og vet ikke annet enn at Aya er hans sjåfør.

Filmen Aya handler om den unge kvinnens og den middelaldrende mannens kjøretur til Jerusalem. Se trailer av filmen her.

Oscar-tildelingen skjer i Hollywood 22. februar.

Forrige artikkelThon gir pris til israelsk DNA-forsker
Neste artikkelFrankrike arresterer de som “forsvarer eller glorifiserer terror”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.