Leonard Cohen har gått bort

Den jødiske musikeren var mest kjent for sangen “Hallelujah”.

Leonard Cohen sammen med Ariel Sharon under Yom Kippur krigen i 1973. Cohen var på turne i Hellas, men så snart han hørte om krigen som brøt ut, reiste han fra alt for å støtte de israelske troppene. (Foto: Stand With Us)
Leonard Cohen sammen med Ariel Sharon under Yom Kippur krigen i 1973. Cohen var på turne i Hellas, men så snart han hørte om krigen som brøt ut, reiste han fra alt for å støtte de israelske troppene. (Foto: Stand With Us)

Jerusalem Post melder om musikerens bortgang natt til fredag. Kanadisk-jødiske Leonard Cohen, som ble 82 år gammel, hadde et nært forhold til Israel.

Cohen holdt flere konserter i Israel i løpet av sitt liv. Da han opptrådte i landet i 2009, på tross av press fra BDS-bevegelsen, donerte han inntektene fra konserten til en gruppe som fremmer dialog mellom israelere og palestinere.

Israels president, Reuven Rivlin, forteller at Cohens musikk spilte en stor rolle i hans og familiens liv, ifølge Times of Israel. 

-Mange av sangene til Leonard Cohen fylte våre hverdagsliv med glød og dype følelser, sier Rivlin.

Forrige artikkelRusslands statsminister besøker Israel
Neste artikkelToppgeneral i Iran: – Hizbollah brukte iranske raketter mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.