Radiohead bøyer ikke av for press fra boikott-general – vil ha konsert i Israel

Den tidligere Pink Floyd-bassisten Roger Waters lykkes ikke med å holde artister borte fra Israel.
Den britiske rockegruppen Radiohead vil ikke avlyse konserten sin i Israel. (Foto: Arend Kuester/Flickr)
Den britiske rockegruppen Radiohead vil ikke avlyse konserten sin i Israel. (Foto: Arend Kuester/Flickr)

Roger Waters, en av grunnleggerne av det engelske rockebandet Pink Floyd, er en av de mest kjente aktivistene for kulturell boikott av Israel. I et intervju med The New York Times forteller Waters at han har forsøkt å bruke sin status til å få rockegruppa Radiohead til å avlyse sin konsert i Tel Aviv i sommer, men uten at han har lykkes.

– Jeg har engasjert meg i en korrespondanse med noen i Radiohead, men det ser ut til at de er fast bestemt på å gjennomføre konserten sin i Tel Aviv. Det er dessverre lite jeg kan gjøre med det, sier Waters i intervjuet, ifølge Times of Israel.

Waters og en rekke andre artister sendte et brev til Radiohead hvor de ba dem om å avlyse konserten 19. juli. I brevet oppfordrer de bandet, som er kjent for sin venstreorienterte politikk, om å ikke spille i Israel og heller bli boikott-aktivister.

– Vi ber dere om å ikke opptre i Israel. Palestinerne appellerer til dere om å legge press på Israel for å få dem til å slutte med sine brudd på grunnleggende rettigheter og internasjonale lover, skriver artistene i brevet.

Men presset fra Waters og andre kollegaer til tross. Radiohead, som regnes som et av verdens viktigste rockeband, er fast bestemt på å gi sine israelske fans valuta for pengene i sommer. Det britiske bandet spilte sist i Israel for 17 år siden, i år 2000.

Den kulturelle boikotten mot Israel har hatt variabel suksess. Artister som Stevie Wonder, Carlos Santana og Lauryn Hill har alle avlyst konserter i Israel, men artister som Paul McCartney, The Rolling Stones, Elton John og Bon Jovi har opptrådt i Israel de siste årene. Santana kom også til Israel etter først å ha avlyst.

Nylig spilte Justin Bieber i Israel. Snart kommer andre verdensstjerner.

Mange mener den kulturelle boikotten av Israel er hyklerisk da den kun peker ut det eneste demokratiet i Midtøsten, mens mange artister er villige til å spille i diktaturer.

Roger Waters kjemper for kulturell boikott av Israel. (Foto: Wikipedia)
Roger Waters kjemper for kulturell boikott av Israel. (Foto: Wikipedia)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise