Radiohead bøyer ikke av for press fra boikott-general – vil ha konsert i Israel

Den tidligere Pink Floyd-bassisten Roger Waters lykkes ikke med å holde artister borte fra Israel.

Den britiske rockegruppen Radiohead vil ikke avlyse konserten sin i Israel. (Foto: Arend Kuester/Flickr)
Den britiske rockegruppen Radiohead vil ikke avlyse konserten sin i Israel. (Foto: Arend Kuester/Flickr)

Roger Waters, en av grunnleggerne av det engelske rockebandet Pink Floyd, er en av de mest kjente aktivistene for kulturell boikott av Israel. I et intervju med The New York Times forteller Waters at han har forsøkt å bruke sin status til å få rockegruppa Radiohead til å avlyse sin konsert i Tel Aviv i sommer, men uten at han har lykkes.

– Jeg har engasjert meg i en korrespondanse med noen i Radiohead, men det ser ut til at de er fast bestemt på å gjennomføre konserten sin i Tel Aviv. Det er dessverre lite jeg kan gjøre med det, sier Waters i intervjuet, ifølge Times of Israel.

Waters og en rekke andre artister sendte et brev til Radiohead hvor de ba dem om å avlyse konserten 19. juli. I brevet oppfordrer de bandet, som er kjent for sin venstreorienterte politikk, om å ikke spille i Israel og heller bli boikott-aktivister.

– Vi ber dere om å ikke opptre i Israel. Palestinerne appellerer til dere om å legge press på Israel for å få dem til å slutte med sine brudd på grunnleggende rettigheter og internasjonale lover, skriver artistene i brevet.

Men presset fra Waters og andre kollegaer til tross. Radiohead, som regnes som et av verdens viktigste rockeband, er fast bestemt på å gi sine israelske fans valuta for pengene i sommer. Det britiske bandet spilte sist i Israel for 17 år siden, i år 2000.

Den kulturelle boikotten mot Israel har hatt variabel suksess. Artister som Stevie Wonder, Carlos Santana og Lauryn Hill har alle avlyst konserter i Israel, men artister som Paul McCartney, The Rolling Stones, Elton John og Bon Jovi har opptrådt i Israel de siste årene. Santana kom også til Israel etter først å ha avlyst.

Nylig spilte Justin Bieber i Israel. Snart kommer andre verdensstjerner.

Mange mener den kulturelle boikotten av Israel er hyklerisk da den kun peker ut det eneste demokratiet i Midtøsten, mens mange artister er villige til å spille i diktaturer.

Roger Waters kjemper for kulturell boikott av Israel. (Foto: Wikipedia)
Roger Waters kjemper for kulturell boikott av Israel. (Foto: Wikipedia)
Forrige artikkelTrump presses til å ikke anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad
Neste artikkelEt gapende og stort hull i LOs Israel-boikott
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.