Spilte i Israel for å trosse BDS

Nick Cave likte dårlig at noen oppfordret han til å boikotte Israel.
Rockestjernen Nick Cave bestemte seg for å ha konsert i Israel etter å ha blitt oppfordret til boikott. (Foto: Oscar Anjewierden/Flickr)
Nick Cave spilte i 2017 to konserter i Israel. For han er det uaktuelt med kulturell boikott. (Foto: Oscar Anjewierden)

Den australske rockestjernen Nick Cave sier BDS-bevegelsen var drivkraften for å komme og spille i Israel. Cave hadde sin første konsert søndag og skal ha enda en konsert mandag kveld, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Cave ble for to år siden bedt om å signere oppropet «Artister for Palestina», som oppfordret artister til å boikotte Israel. Det var noe han likte dårlig.

– Jeg ønsket ikke å signere oppropet. Det var ikke noe jeg ville stille meg bak. Jeg liker ikke lister, sa australieren på en pressekonferanse mandag.

Forespørselen om boikott fikk faktisk helt motsatt effekt. Cave begynte å tenke på at det var hele 20 år siden sist han hadde hatt en konsert i Israel.

– Det fikk meg til å føle meg som en feiging. Derfor planla jeg denne turen så fort jeg kunne, for å imøtekomme dette forsøket på å bringe artister til taushet.

– Jeg liker Israel og israelere, legger den kjente australske musikeren til.

BDS står for boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise