Spilte i Israel for å trosse BDS

Rockestjernen Nick Cave bestemte seg for å ha konsert i Israel etter å ha blitt oppfordret til boikott. (Foto: Oscar Anjewierden/Flickr)
Nick Cave spilte i 2017 to konserter i Israel. For han er det uaktuelt med kulturell boikott. (Foto: Oscar Anjewierden)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den australske rockestjernen Nick Cave sier BDS-bevegelsen var drivkraften for å komme og spille i Israel. Cave hadde sin første konsert søndag og skal ha enda en konsert mandag kveld, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Cave ble for to år siden bedt om å signere oppropet «Artister for Palestina», som oppfordret artister til å boikotte Israel. Det var noe han likte dårlig.

– Jeg ønsket ikke å signere oppropet. Det var ikke noe jeg ville stille meg bak. Jeg liker ikke lister, sa australieren på en pressekonferanse mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forespørselen om boikott fikk faktisk helt motsatt effekt. Cave begynte å tenke på at det var hele 20 år siden sist han hadde hatt en konsert i Israel.

– Det fikk meg til å føle meg som en feiging. Derfor planla jeg denne turen så fort jeg kunne, for å imøtekomme dette forsøket på å bringe artister til taushet.

– Jeg liker Israel og israelere, legger den kjente australske musikeren til.

BDS står for boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag