Spilte i Israel for å trosse BDS

Nick Cave likte dårlig at noen oppfordret han til å boikotte Israel.

Rockestjernen Nick Cave bestemte seg for å ha konsert i Israel etter å ha blitt oppfordret til boikott. (Foto: Oscar Anjewierden/Flickr)
Nick Cave spilte i 2017 to konserter i Israel. For han er det uaktuelt med kulturell boikott. (Foto: Oscar Anjewierden)

Den australske rockestjernen Nick Cave sier BDS-bevegelsen var drivkraften for å komme og spille i Israel. Cave hadde sin første konsert søndag og skal ha enda en konsert mandag kveld, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Cave ble for to år siden bedt om å signere oppropet «Artister for Palestina», som oppfordret artister til å boikotte Israel. Det var noe han likte dårlig.

– Jeg ønsket ikke å signere oppropet. Det var ikke noe jeg ville stille meg bak. Jeg liker ikke lister, sa australieren på en pressekonferanse mandag.

Forespørselen om boikott fikk faktisk helt motsatt effekt. Cave begynte å tenke på at det var hele 20 år siden sist han hadde hatt en konsert i Israel.

– Det fikk meg til å føle meg som en feiging. Derfor planla jeg denne turen så fort jeg kunne, for å imøtekomme dette forsøket på å bringe artister til taushet.

– Jeg liker Israel og israelere, legger den kjente australske musikeren til.

BDS står for boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel.

Forrige artikkel– Alle syrere ønsker seg til Israel
Neste artikkelPalestinske barn utfører terror for å få økt status i det palestinske samfunnet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.