Bryter samarbeidet med Waters

Tidligere Pink Floyd-frontmann kjemper for boikott av Israel. Nå blir han selv boikottet.

Roger Waters kjemper for kulturell boikott av Israel. (Foto: Wikipedia)
Roger Waters kjemper for kulturell boikott av Israel. Nå blir han selv boikottet av en tysk TV-kanal. (Foto: Wikipedia)

Den tyske kringkasteren Westdeutscher Rundfunk (WDR) har trukket seg fra et konsertsamarbeid med den tidligere Pink Floyd-frontfiguren Roger Waters på grunn av hans anti-israelske holdninger, skriver avisen Jerusalem Post.

Etter planen skulle WDR samarbeide med Rogers om en konsert i den tyske byen Köln neste sommer. Det fikk Malca Goldstein-Wolf, en lokal innbygger, til å reagere. Hun startet en underskriftkampanje mot at kringkasteren skulle «bruke fellesskapets midler til å støtte antisemitten Roger Waters».

Det endte altså med at kringkasteren til slutt trakk seg fra samarbeidet.

I et brev til det lokale jødiske miljøet i Köln skriver styrelederen i WDR, Tom Buhrow, at avgjørelsen er «en personlig melding om tillit og forståelse».

Bassist og vokalist Waters har i en årrekke vært en framtredende kritiker av Israel. Han kjemper også for boikott av landet og går offentlig ut og trakasserer andre artister som spiller eller har planer om å spille i Israel.

De fleste artister velger likevel å trosse Waters og hans boikott-kampanje.

Waters er også kjent for å bruke konsertene sine til å angripe Israel.

Den amerikanske organisasjonen Anti-Defamation League, en av verdens fremste i kampen mot antisemittisme, uttalte i 2013 at Waters’ synspunkter var fulle av «antisemittiske konspirasjonsteorier».

Tidligere i høst var Waters gjest på den norske talkshowet Skavlan.

Forrige artikkelVil forby diskriminerende flyselskap
Neste artikkelTenk deg om før du kjøper en geit av Kirkens Nødhjelp til jul
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.