– Å prøve å få a-ha til å boikotte Israel «minner om en totalitær tankegang»

Manager for Norges mest populære band gjennom tidende feier presset fra BDS-bevegelsen til side.
Den norske popgruppen A-ha skal for første gang opptre i Israel. De står på scenen i Tel Aviv sommeren 2018. (Foto: Wikipedia)
Den norske popgruppen A-ha skal for første gang opptre i Israel. De står på scenen sommeren 2018. (Foto: Wikipedia)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Den norske popgruppen a-ha skal spille konsert i Israel for første gang 21. juni 2018. Den norske artisten Kygo spiller konsert i Israel i kveld – 2. desember 2017.

VG ga 1. desember ordet til BDS-bevegelsen i artikkelen «a-ha og Kygo kritiseres for å spille konserter i Israel». VG gir heldigvis også ordet til Ervin Kohn, styreleder i Det mosaiske trossamfund i Oslo og Israels viseambassadør Dan Poraz, som tilbakeviser kritikken.

Til slutt gir VG ordet til a-has manager Harald Wiik.

– Så vidt jeg er kjent med deltar ikke a-ha for tiden i boikott av noe land, by eller folk på hele kloden.

VG: – Kritikken går på at a-ha viser støtte til Israels myndigheter ved å holde konsert der, og at det ikke kan sees på som annet enn et politisk standpunkt. Hva tenker du om det?

– Slik har vi aldri tenkt om konserter noe sted noen gang. Det minner om en totalitær tankegang.

VG: – a-ha har turnert verden rundt siden 1985, men aldri spilt i Israel. Hva er grunnen til at de velger å gjøre konsert der nå?

– Hvilke konserter a-ha takker ja til avgjøres i hvert enkelt tilfelle av praktiske, produksjonsmessige, økonomiske og kunstneriske kriterier.

Slike tanker får nok ikke plass i BDS-folkas totalitære og hatefulle tankebaner.

Kygo har nylig holdt konsert i Dubai og skal videre til Libanon. Ingen lager bråk om det.

Ingen burde lage bråk om Kygos og a-has konserter i Israel. Vi ønsker Kygo lykke til i kveld!Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelSodastream gjør vann om til vin
Neste artikkel12 iranere drept i israelsk luftangrep
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise