Ung popstjerne til Israel

21 år gamle Lorde skal spille i Israel for første gang.

Den fremadstormende popstjernen Lorde skal sommeren 2018 spille sin første konsert i Israel. (Foto: Pressebilde)
Den fremadstormende popstjernen Lorde skal sommeren 2018 spille sin første konsert i Israel. (Foto: Pressebilde)

Den internasjonalt anerkjente popstjernen Lorde skal opptre i Israel for første gang 5. juni 2018 i Tel Aviv Convention Center, skriver Ha’aretz.

Den 21 år gamle sangeren fra New Zealand slapp i år sitt andre album, med tittelen «Melodrama». Albumet er hyllet av flere musikkanmeldere som årets beste album. Det er også nominert til årets album i Grammy-utdelingen.

Lordes første album, «Pure Heroine», kom ut i 2013 da sangeren bare var 17 år. Det inneholder blant annet låten «Royals», som raskt ble en hit over hele verden. Sangen har i dag 450 millioner avspillinger på Spotify. Lorde er den første artisten fra New Zealand som har klart å toppe salgslistene i USA.

At en så fremadstormende artist som Lorde skal spille i Israel, er nok et nederlag for Roger Waters og andre som kjemper for kulturell boikott av Israel. Nylig hadde også den norske stjernen Kygo sin første Israel-konsert.

Da den australske rockestjernen Nick Cave ble bedt om å boikotte Israel, svarte han med å gjøre det stikk motsatte. Han opptrådte heller i Israel.

16 dager etter at Lorde har stått på scenen i Tel Aviv Convention Center vil norske A-ha stå på samme scene. Også A-ha opptrer i Israel for første gang.

Norske Kygo publiserte dette bildet i forbindelse med sitt opphold i Israel. (Foto: Kygo)
Norske Kygo publiserte dette bildet fra Dødehavet i forbindelse med sitt opphold i Israel. (Foto: Kygos Facebook-side)
Forrige artikkelObama fryktet atomavtalen ville ryke, lot Hizbollah smugle våpen og dop
Neste artikkelRadiogudstjenesten ble misbrukt til Jerusalem-propaganda
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.