Ingen Oscar-nominasjon til «Foxtrot»

Dermed må Israel fortsatt vente på sin første Oscar.

Det ble ingen Oscar-nominasjon på den kritikerroste spillefilmen «Foxtrot». (Foto: Skjermdump)
Det ble ingen Oscar-nominasjon på den kritikerroste israelske spillefilmen «Foxtrot». (Foto: Skjermdump)

Det ble ingen Oscar-nominasjon på den israelske spillefilmen «Foxtrot», til tross for at den kritikerroste filmen på forhånd var en av favorittene i kategorien «Beste fremmedspråklige film», skriver avisen Ha’aretz.

Filmen handler om en ung israelsk soldat som er utstasjonert på et øde kontrollpunkt og om foreldrene hans som må takle en tragisk hendelse.

«Foxtrot» ble valgt til Israels bidrag til Academy Awards etter at den i fjor vant Ophir Award, som er den israelske utgaven av Oscar-utdelingen. I september vant filmen Sølvløven under filmfestivalen i Venezia.

Israels kulturminister Miri Regev har kritisert filmen og mener den skaper et dårlig inntrykk av landets forsvar. Hun sier filmen ikke ville fått pengestøtte hvis hun hadde vært klar over hvordan det endelige resultatet skulle bli.

Ingen israelske spillefilmer har noen gang vunnet en Oscar.

Foreløpig er ikke «Foxtrot» satt opp på norske kinoer.

Forrige artikkelSe hvor MIFF har vokst netto 1456 medlemmer siste år
Neste artikkelFærre demokrater støtter Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.