Ingen Oscar-nominasjon til «Foxtrot»

Det ble ingen Oscar-nominasjon på den kritikerroste spillefilmen «Foxtrot». (Foto: Skjermdump)
Det ble ingen Oscar-nominasjon på den kritikerroste israelske spillefilmen «Foxtrot». (Foto: Skjermdump)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det ble ingen Oscar-nominasjon på den israelske spillefilmen «Foxtrot», til tross for at den kritikerroste filmen på forhånd var en av favorittene i kategorien «Beste fremmedspråklige film», skriver avisen Ha’aretz.

Filmen handler om en ung israelsk soldat som er utstasjonert på et øde kontrollpunkt og om foreldrene hans som må takle en tragisk hendelse.

«Foxtrot» ble valgt til Israels bidrag til Academy Awards etter at den i fjor vant Ophir Award, som er den israelske utgaven av Oscar-utdelingen. I september vant filmen Sølvløven under filmfestivalen i Venezia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israels kulturminister Miri Regev har kritisert filmen og mener den skaper et dårlig inntrykk av landets forsvar. Hun sier filmen ikke ville fått pengestøtte hvis hun hadde vært klar over hvordan det endelige resultatet skulle bli.

Ingen israelske spillefilmer har noen gang vunnet en Oscar.

Foreløpig er ikke «Foxtrot» satt opp på norske kinoer.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag