Israel vant Eurovision 2018

– Vi sees neste år i Jerusalem, sa vinneren Netta Barzilai.

Netta Barzilai. (Foto: Facebook)
Israelske Netta Barzilai vant Israels fjerde seier i Eurovision. (Foto: Facebook)

Israelske Netta Barzilai (24) vant Eurovision Song Contest i Lisboa i Portugal lørdag kveld med sangen «Toy». Hun ble dermed den fjerde til å vinne verdens største sangkonkurranse for Israel. Det var publikumsstemmene som gjorde at den israelske sangeren til slutt gikk helt til topps.

– Takk til alle som stemte på annerledeshet. Jeg elsker landet mitt. Vi sees neste gang i Jerusalem, sa en lykkelig Barzilai da seieren var et faktum.

Den norske juryen ga vinnerlåten null poeng, men det norske folk likte låten bedre. Norge ga låten sju poeng gjennom publikumsstemmer.

Israel vant Eurovision også i 1978, 1979 og 1998. Seier i 2018 gjorde at 20-årstrenden med israelsk seier ble ytterligere styrket. Sangen som Barzilai fremførte, understreker at menn ikke kan behandle kvinner som et leketøy.

Tusenvis av mennesker feiret i gatene i Israel da seieren var klar.

Den anti-israelske BDS-bevegelsen hadde på forhånd oppfordret til boikott av den israelske artisten ved å gi Israel null poeng i konkurransen. Det ble altså et mageplask uten sidestykke. Israel endte på en soleklar førsteplass.

Her kan du se sangen som vant årets Eurovision:

Forrige artikkelTil tross for internasjonal støtte står Israel alene i kampen mot Iran i Syria
Neste artikkelDisse landene feiret USAs nye ambassade
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.