Leier inn cruiseskip til Eurovision

Tel Aviv kommune tar grep for å øke overnattingskapasiteten i byen.

Tel Aviv kommune har leid inn et cruiseskip, her illustrert ved MSC Opera, i forbindelse med Eurovision. (Foto: Wikimedia)
Tel Aviv kommune har leid inn et cruiseskip, her illustrert ved MSC Opera, i forbindelse med Eurovision. (Foto: Wikimedia)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Det er ventet titusenvis av turister til Tel Aviv under Eurovision i mai neste år – og alle besøkende trenger et sted å overnatte. Men allerede nå er nesten alt av hoteller fullbooket. I tillegg har hotellprisene skutt i været.

Nå har Tel Aviv kommune kommet på en kreativ løsning for å gi flere turister et sted å overnatte. Byen har gjort en avtale om å leie inn et italiensk cruiseskip med 500 rom, som skal ligge i havn nær Tel Aviv uken som Eurovision arrangeres. Disse rommene skal turister få muligheten til å leie.

– Hotellprisene i Tel Aviv er veldig, veldig høye. Det er viktig å presse ned prisene litt. Dette gir oss 500 rom til rimelige priser, sier Tel Aviv-ordfører Ron Huldai i et intervju med den israelske TV-stasjonen Channel 2.

Det skal også bygges en Eurovision-landsby i Tel Aviv. Konstruksjonen av landsbyen er foreløpig ikke i gang, men kommunen har store planer for den. Her skal det gjennom en hel uke arrangeres en rekke arrangementer og forestillinger for de titusenvis av turistene som kommer – delvis fordi billetter til selve Eurovision-konkurransen vil bli vanskelig å få tak i.

I landsbyen vil det bli forestillinger fra tidligere israelske Eurovision-deltakere (og vinnere), matsalg, DJs, sportsbegivenheter og fester.

Finalen i Eurovision blir lørdag 18. mai, mens semifinalene går 14. og 16. mai. Sangkonkurransen skal arrangeres i Tel Aviv Convention Center. Publikumskapasiteten i lokalet er langt mindre enn interessen, så langt fra alle vil få muligheten til å oppleve Eurovision inne på selve arenaen.

Forrige artikkelLynnedslag trolig årsaken til rakettangrep som ødela bolig
Neste artikkelNorsk-finansiert tv-kanal: – Jødene arbeider for å oppvigle til krig og konflikt i hele verden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -