Rockestjerne: – Det er feigt og skammelig å boikotte Israel

Israel er et ekte, vibrerende og fungerende demokrati, sier artisten Nick Cave.

Rockestjernen Nick Cave bestemte seg for å ha konsert i Israel etter å ha blitt oppfordret til boikott. (Foto: Oscar Anjewierden/Flickr)
Nick Cave spilte i 2017 to konserter i Israel. For han er det uaktuelt med kulturell boikott. (Foto: Oscar Anjewierden)

Nick Cave, vokalisten i det australske rockebandet Nick Cave and the Bad Seeds, utdyper i et innlegg på bandets nettside hvorfor han er imot en boikott av Israel. Cave, som i fjor spilte to konserter i Tel Aviv, ble forsøkt presset til å avlyse besøket av Roger Waters, Ken Loach, Brian Eno og andre artister. Men rockeren stod på sitt og spilte konsertene i Israel som planlagt.

På spørsmål fra en av gruppas tilhengere utdyper Cave hva han mener om boikott av Israel og at artister blir presset til å avlyse konsertene sine. Cave publiserte et brev som han sendte til den britiske musikeren Brian Eno.

«Jeg støtter ikke den nåværende regjeringen i Israel, men er uansett uenig i at min beslutning om å spille i et land er en form for taktisk støtte til landets politikk», skriver Cave, som utdyper at han har sympati med palestinerne, men at det trengs politisk vilje fra begge parter for å få til en løsning.

Uansett er han riv ruskende uenig med BDS-bevegelsen, som kjemper for boikott, desinvestering og sanksjoner mot Israel.

«Jeg mener at den kulturelle boikotten av Israel er feig og skammelig. Faktisk er dette en del av årsaken til at jeg spiller i Israel – ikke som en politisk støtte til noen parter, men et prinsipielt oppgjør med dem som prøver å skremme, mobbe og stilne musikere», skriver Cave videre.

Australieren understreker at han er helt imot boikott som virkemiddel.

«Til syvende og sist, uansett hva som er rett og galt i de omstridte territoriene, så er Israel et ekte, vibrerende og funksjonelt demokrati».Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise