Etter fem år i Israel debuterer norsk-israelske Célia med sin første EP

25 år gamle Célia Rubin studerte musikk på Academy of Music i Tel Aviv.

Norsk-israelsk Célia Rubin har studert musikk i Israel i fem år. Det har resultert i hennes første debut-EP. (Foto: Presse)
Norsk-israelsk Célia Rubin har studert musikk i Israel i fem år. Det har resultert i hennes første debut-EP. (Foto: Presse)

18. desember slapp den norsk-israelske sangeren Célia Rubin sin debut-EP «Illusion», som inneholder sangene «Illusion», «The Situation» og «Detonate». Musikken er pop med inspirasjon fra EDM, soul, RNB og trap.

– Jeg har sunget siden jeg kunne snakke og skrevet tekster siden jeg kunne skrive. Musikk har alltid vært en del av livet mitt, sier Célia Rubin til MIFF.

25-åringen har de siste fem årene studert musikk på Academy of Music i Tel Aviv, hvor hun har tatt en bachelorgrad i musikk. Den nye EPen ble spilt inn i studio i Tel Aviv før hun reiste hjem til Norge igjen etter endt studietid.

– De fem årene i Israel gjorde mye med meg. Det var utrolig mye passion og kjærlighet i Israel. Jeg opplevde en helt annen omfavnelse enn jeg har gjort tidligere. Jeg følte at jeg ble akseptert som den jeg var. Det ga meg mye frihet til å virkelig akseptere alle sidene ved meg selv, forteller Rubin.

Célia og hennes lillesøster skal være de eneste i verden som er født med denne genkombinasjonen: Kvensk-samisk-jødisk. Faren Janki er jødisk israeler og flyttet til Norge da han møtte sin kvensk-samiske kone Tone, som siden konverterte til jødedommen.

– Bakgrunnen min er naturligvis med på å påvirke musikken min. Både det jødiske, israelske og norske har påvirket og inspirert meg, sier 25-åringen.

Da hun var 19 år gammel deltok hun i TV-programmet Idol på TV2. Der røk hun ut i siste runde før de TV-sendte finalene fra Oslo spektrum.

– Da jeg var med i Idol var jeg ikke forberedt i det hele tatt. Etter Idol bestemte jeg meg for at dette er det jeg vil drive med. Da forstod jeg at musikk er veien for meg. Det skal bli min karriere, forteller hun.

Det var etter Idol at hun bestemte seg for å flytte til Israel og satse for fullt på musikken. I løpet av de fem årene i Israel kom hun tett på konflikten.

– Jeg bodde i både Ashkelon og Tel Aviv og fikk oppleve konflikten på nært hold. Det var både rakettangrep og terrorangrep som skjedde i nærheten.

Musikken hennes er tilgjengelig på blant annet Spotify og YouTube:

Forrige artikkelSodaStream vil åpne fabrikk på Gaza
Neste artikkelNorske Hannes grandnevø ble drept av palestinske terrorister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.