Israels «største forfatter» er død

Den kjente israelske forfatteren Amos Oz døde av kreft 79 år gammel.

Amos Oz døde av kreft 79 år gammel. Han ble regnet som Israels fremste nålevende forfatter. (Foto: Luiz Munhoz/Flickr)
Amos Oz døde av kreft 79 år gammel. Han ble regnet som Israels fremste nålevende forfatter. (Foto: Luiz Munhoz/Flickr)

Den kjente israelske forfatteren Amos Oz døde fredag 28. desember av kreft. Det forteller hans datter. Oz ble 79 år gammel, skriver Times of Israel.

– Min elskede far har akkurat gått bort etter at kreftsykdommen raskt ble forverret. Han døde fredfullt med sine nærmeste rundt seg. Takk til alle som elsket ham, sier datteren Fania Oz-Salzberger i en uttalelse fra familien.

Oz var trolig Israels mest leste og mest kjente forfatter. Han blir hyllet av Israels president Reuven Rivlin som landets «største forfatter».

I løpet av karrieren skrev han over 18 bøker på hebraisk, inkludert romaner og noveller. Han vant en rekke priser for bøkene sine, som er oversatt til 45 språk. «Black Box» og «A Tale of Love» er blant hans mest kjente bøker.

Oz var politisk aktiv på den israelske venstresiden og var en nær venn av den tidligere israelske statsministeren og presidenten Shimon Peres. Han var en av talerne i begravelsen til den israelske fredsprisvinneren. Oz var også en kjent tilhenger av tostatsløsningen mellom Israel og palestinerne.

Forrige artikkel9. april blir det nyvalg i Israel
Neste artikkelDe 20 mest leste artiklene i 2018
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.