Over 1000 norske artister blåser i boikottoppfordringen fra 64 kollegaer

En rekke kjente norske artister håper å representere Norge under Eurovision i Israel.

Den internasjonale stjernen Chris Medina er nå bosatt i Norge. Han håper å representere Norge i Eurovision. (Foto: NRK)
Den internasjonale stjernen Chris Medina er nå bosatt i Norge. Han håper å representere Norge i Eurovision. (Foto: NRK)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fredag 25. januar presenterte NRK artistene som skal delta på årets utgave av Melodi Grand Prix, den norske versjonen av Eurovision, i Oslo Spektrum 2. mars. En rekke kjente artister skal kjempe om å få lov til å representere Norge i den internasjonale finalen av Eurovision i Tel Aviv i Israel i mai.

Blant artistene som skal kjempe om en billett til Tel Aviv finner vi gruppen D’Sound, den norsk-amerikanske norgesvennen Chris Medina, Carina Dahl, Erlend Bratland og tidligere Turboneger-vokalist Hank von Hell.

– Når jeg kommer til Tel Aviv, blir det Hell Aviv, sier Hans-Erik Dyvik Husby, som går under artistnavnet Hank von Hell, til VG om sin deltakelse i MGP.

De andre artistene som skal kjempe om å representere Norge er Adrian Jørgensen, Anna-Lisa Kumoji, Ingrid Berg Mehus, KEiiNO og Mørland. En presentasjon av alle artistene og låtene deres ligger ute på NRKs nettsider.

Totalt fikk NRK inn over 1000 bidrag til årets MGP, et av de høyeste antall bidrag noensinne. Det må være et voldsomt nederlag for Palestinakomiteen, som bare fikk med seg 62 artister på boikott-oppfordringen. Det må også være flaut for de ti norske musikerne som gikk ut i britiske Guardian med et krav om boikott av Eurovision. Skjærende falske toner, skrev MIFF den gang.

Tidligere Turboneger-vokalist Hank von Hell er en av artistene som håper å representere Norge i Israel. (Foto: NRK)
Tidligere Turboneger-vokalist Hank von Hell er en av artistene som håper å representere Norge i Israel. (Foto: NRK)
Forrige artikkel– Israel kan erstatte Kanariøyene som foretrukket feriedestinasjon
Neste artikkelMalaysia mister svømme-VM etter varslet diskriminering av israelere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.