Se hvem som kommer til MGP-finalen

Fjorårsvinner Netta Barzilai fra Israel skal opptre under finalen i Oslo Spektrum.

Netta Barzilai sammen med norske Alexander Rybak, som vant Eurovision i 2009, under finalen i Lisboa i fjor. (Foto: NRK)
Netta Barzilai sammen med norske Alexander Rybak, som vant Eurovision i 2009, under finalen i Lisboa i fjor. (Foto: NRK)

Netta Barzilai (24), som i fjor vant Eurovision i Portugal med låta «Toy», skal for første gang fremføre hitlåten på norsk jord. Israeleren skal fremføre låta under den NRK-sendte Melodi Grand Prix-finalen lørdag, skriver VG Nett.

– Netta sjarmerte seg til seier foran om lag 200 millioner TV-seere. Og nå har vi gleden av å få henne hit til oss. Hun vant med en låt som var fengende, morsom og rar, samtidig som den tok opp viktige temaer, som #metoo. Hun er karismatisk og gøyal med en unik utstråling, så dette blir et fantastisk bidrag til festen, sier MGP-general Stig Karlsen til avisen.

Også norske Alexander Rybak, som vant i 2009, skal delta. Det blir første gang to tidligere Eurovision-vinnere står på podiet under en norsk finale.

NRK fikk inn over 1000 bidrag til årets MGP. Av disse ble ti finalister valgt ut til å opptre i Oslo Spektrum. Vinneren av den norske MGP-finalen får æren av å representere Norge under årets Eurovision i Tel Aviv. Semifinalene i Israel er 14. og 16. mai, før det hele avgjøres i finalen 18. mai.

Forrige artikkelDe sykeste 8. mars-parolene
Neste artikkelSlakter ny anti-israelsk FN-rapport
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.