Madonna skal opptre under Eurovision i Tel Aviv

En av verdens aller største popartister kommer til Israel for å synge to sanger på sangkonkurransens finaledag.
Madonna. (Foto: Pascal Mannaerts, Wikimedia Commons)
Madonna. (Foto: Pascal Mannaerts, Wikimedia Commons)

Nå er det bekreftet: Den amerikanske superstjernen Madonna kommer til Israel for å opptre og synge to sanger under Eurovision Song Contest. Det skal skje på finaledagen, lørdag 18. mai.

Det var avisen Yedioth Ahronoth som mandag ettermiddag først meldte om nyheten. Like etterpå ble den bekreftet av tv-kanalen Kan og konsertarrangøren Live Nation.

Prisen for å hente Madonna til Israel skal være på 1,3 millioner amerikanske dollar (over 11 millioner kroner), ifølge Jerusalem Post. Den kanadisk-israelske milliardæren Sylvan Adams (60) står bak initiativet og har tilbudt seg å betale for opptredenen.

Sylvan Adams. (Foto: israelcyclingacademy.com)
Sylvan Adams. (Foto: israelcyclingacademy.com)

– Jeg er både begeistret og stolt over å få være vertskap i Israel for Madonna, og å kunne hente henne hit til Eurovision, som holdes i Tel Aviv. Jeg er overbevist om at Madonnas opptreden – ledsaget av et titalls profesjonelle dansere – kommer til å gjøre arrangementet til en stor suksess, og vil forsterke Israels positive varemerke ute i verden, sa Adams i en erklæring.

I fjor sørget sykkelentusiasten Adams for at de tre første etappene av sykkelrittet Giro d’Italia gikk i Israel.

Første etappe av Giro d´Italia var i Jerusalem 4. mai. TV-bildene fra rittet var stor markedsføring av den israelske hovedstaden.
Første etappe av Giro d´Italia gikk i Jerusalem. TV-bildene fra rittet ga stor markedsføring av den israelske hovedstaden.

På konferansen INTV, som ble arrangert i Jerusalem i mars av israelske Keshet Media Group, fortalte Sylvan Adams om planene for å hente den amerikanske stjerneartisten til Israel og Eurovision.

– Vi har kontaktet Madonna i et forsøk på å gi arrangementet litt mer glitter, fortalte Adams til reporter Ben Mittelman fra Channel 12, da han ble intervjuet under konferansen.

Ben Mittelman i samtale med Sylvan Adams (h) på INTV-konferansen i Jerusalem 12. mars 2019. (Foto: Geir Knutsen)
Ben Mittelman i samtale med Sylvan Adams (h) på INTV-konferansen i Jerusalem 12. mars 2019. (Foto: Geir Knutsen)
Forrige måned ble det også kjent at Adams hadde kontaktet Kan med et tilbud om å dekke regningen for å hente Madonna slik at hun kunne opptre under finalen. Yedioth Ahronoth meldte da at kravet hennes var på over en million dollar.
Det er forventet at Madonna og følget vil ankomme Israel fire dager før finalen. Til sammen vil hun ha med seg over 60 personer.

Ifølge Live Nation vil Madonna synge to sanger under Eurovision. Den ene skal være en ny sang som vil være med på det kommende albumet.

I 2012 skrev MIFF at Madonna ville starte sin verdensturné i Israel. Da skrev vi også at hun de siste årene hadde vært på flere private besøk i Israel etter at hun ble interessert i å praktisere kabbala. Det er en form for jødisk mystisisme.

Hun har også brukt jødiske symboler og hebraisk som del av sin opptreden. Kanskje mest kjent er musikkvideoen til Die Another Day der hebraiske bokstaver og tefillin (jødiske bønnereimer) er en viktig del av uttrykket.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise