Rakett-rammede israelere får gratisbilletter til Eurovision

Den israelske kringkasteren Kan med en håndsrekning til hardt prøvede i Sør-Israel.

Det nederlandske bidraget i året Eurovision under øvelse i konsertarenaen Tel Aviv Expo. (Foto: Eurovision)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den israelske kringkasteren Kan vil gi bort gratisbilletter til semifinalene og semifinale-prøvene i Eurovision til innbyggere i Sør-Israel. Kan kunngjorde beslutningen torsdag. Billettene blir tilgjengelig for alle som bor innen 40 kilometer fra Gazastripen. Billettene er et tegn på «støtte og takknemlighet» til lokalsamfunnene som i helgen ble terrorisert av rakettregnet fra Gaza, forklarer kringkasteren. 700 raketter ble skutt mot beboerne i Sør-Israel.

Mens billettene til Eurovision-finalen 18. mai raskt ble utsolgt, har salget til de to semifinale og semifinale-prøvene gått tregere. Det gir Kan muligheten til å gjøre en hyggelig gest overfor de hardt prøvede innbyggerne nær Gaza.

Det norske bidraget i Eurovision, KEiiNO, skal opptre i andre semifinale 16. mai. Den første semifinalen er 14. mai. De beste i de to semifinalene går videre til selve finalen 18. mai. Under finalen skal også verdensstjernen Madonna opptre med to låter, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Forberedelsene til Eurovision 2019, som arrangeres i Tel Aviv Expo, er i full gang. De offisielle festivitetene knyttet til sangkonkurransen starter søndag kveld. Gjennom hele uken og fram til finalen blir det liv og røre i Tel Aviv.

Forrige artikkelTV2 og Netflix samarbeider om norsk-israelsk TV-drama
Neste artikkel– Skyver handikappede foran seg i støtte til voldelig kamp mot Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.