Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Spenningsfilm om Mossads redningsaksjon for etiopiske jøder kommer på Netflix

To av Mossad-agentene sammen med etiopiske flyktninger. (Skjermdump fra Youtube)
To av Mossad-agentene sammen med etiopiske flyktninger. (Skjermdump fra Youtube)
Den israelske etterretningstjenestens spektakulære innsats for å redde etiopisk-jødiske flyktninger har nå blitt til film.

Mellom 1981 og 1984 ble flere tusen etiopiske jøder, som hadde flyktet fra hungersnød og krig i hjemlandet, i hemmelighet fraktet fra Sudan til Israel av israelske militære båter og transportfly. Redningsoperasjonen har fått navnet «Operation Brothers,» og ble gjennomført av den israelske etterretningstjenesten Mossad.

Etter at Mossad hadde leid et forlatt feriested ved Rødehavet i det krigsherjede Sudan, og under dekke av å være et feriested for dykkeinteresserte turister, ble jødene fraktet til Israel. De to første årene foregikk transporten sjøveien med båter, men etter at det ble for risikabelt, ble en gammel og forlatt flyplass – bygd av britene under Den andre verdenskrigen – tatt i bruk for å transportere dem med fly til Israel.

Les mer om Operation Brothers her.

Onsdag 31. juli har filmen «The Read Sea Diving Resort» premiere på strømmetjenesten Netflix. Den er basert på boken «Mossad Exodus», skrevet av israeleren Gad Shimon, og handler om denne utrolige redningsaksjonen.

The Read Sea Diving Resort er regissert av israeleren Gideon Raff. Han skapte og regisserte dramaserien Hatufim (Prisoners of War), som ble sendt på NRK med tittelen Hjemkomsten.

Flere kjente skuespillere har roller i filmen, deriblant Chris Evans og Ben Kingsley.

Se traileren her:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart