Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ny Netflix-serie om legendarisk Mossad-spion

Netflix har sluppet de første stillbildene fra den nye miniserien om den israelske spionen Eli Cohen. (Foto: Netflix)
Sacha Baron Cohen skal spille den kjente israelske spionen Eli Cohen.

6. september kommer en miniserie om den legendariske Mossad-spionen Eli Cohen på strømmetjenesten Netflix. Cohen, som var spion for Israel i Syria tidlig på 1960-tallet, spilles av Sacha Baron Cohen, skriver Times of Israel.

Serien regisseres av den israelske regissøren Gideon Raff, som er mest kjent for den hebraisk-språklige dramaserien «Hatufium» (Prisoners of war) og den prisvinnende amerikanske versjonen av serien – «Homeland».

Cohen ble dømt for spionasje og henrettet av Syria den 18. mai 1965, etter at han hadde klart å infiltrere den syriske regjeringen under aliaset Kamel Amin Thaabet i hele fire år. Etterretningen han samlet inn i løpet av denne perioden var til stor hjelp for Israel under Seksdagerskrigen noen år senere.

Fem tiår etter at han ble henrettet prøver Israel fortsatt å få tak i Cohens levninger, slik at han kan få en begravelse og sitt siste hvilested i Israel.

Baron Cohen, den London-baserte jødiske skuespilleren som skal spille Mossad-agenten, er mest kjent fra sine satiriske roller som «Ali G» og «Borat». Han har også spilt i komedier som «Diktatoren» og «Grimsby».

De siste årene har det kommet en rekke israelske filmer og TV-serier på ulike strømmetjenester. Nylig slapp HBO Nordic serien «Our Boys», som handler om den dramatiske sommeren i Jerusalem i 2014, da tre jødiske ungdommer ble kidnappet og drept. I slutten av juli kom Netflix med en spenningsfilm om Mossads utrolige redningsaksjon av etiopiske jøder.

Denne traileren gir en smakebit av Netflix-serien:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart