Ny Netflix-serie om legendarisk Mossad-spion

Sacha Baron Cohen skal spille den kjente israelske spionen Eli Cohen.

Netflix har sluppet de første stillbildene fra den nye miniserien om den israelske spionen Eli Cohen. (Foto: Netflix)

6. september kommer en miniserie om den legendariske Mossad-spionen Eli Cohen på strømmetjenesten Netflix. Cohen, som var spion for Israel i Syria tidlig på 1960-tallet, spilles av Sacha Baron Cohen, skriver Times of Israel.

Serien regisseres av den israelske regissøren Gideon Raff, som er mest kjent for den hebraisk-språklige dramaserien «Hatufium» (Prisoners of war) og den prisvinnende amerikanske versjonen av serien – «Homeland».

Cohen ble dømt for spionasje og henrettet av Syria den 18. mai 1965, etter at han hadde klart å infiltrere den syriske regjeringen under aliaset Kamel Amin Thaabet i hele fire år. Etterretningen han samlet inn i løpet av denne perioden var til stor hjelp for Israel under Seksdagerskrigen noen år senere.

Fem tiår etter at han ble henrettet prøver Israel fortsatt å få tak i Cohens levninger, slik at han kan få en begravelse og sitt siste hvilested i Israel.

Baron Cohen, den London-baserte jødiske skuespilleren som skal spille Mossad-agenten, er mest kjent fra sine satiriske roller som «Ali G» og «Borat». Han har også spilt i komedier som «Diktatoren» og «Grimsby».

De siste årene har det kommet en rekke israelske filmer og TV-serier på ulike strømmetjenester. Nylig slapp HBO Nordic serien «Our Boys», som handler om den dramatiske sommeren i Jerusalem i 2014, da tre jødiske ungdommer ble kidnappet og drept. I slutten av juli kom Netflix med en spenningsfilm om Mossads utrolige redningsaksjon av etiopiske jøder.

Denne traileren gir en smakebit av Netflix-serien:

Forrige artikkelDramatisk knivangrep i Gamlebyen
Neste artikkelRashida Tlaib slipper inn i Israel på humanitært grunnlag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.