Etiopisk jøde skal representere Israel i Eurovision

For første gang skal en etiopisk-israelsk sanger representere Israel i konkurransen.
Eden Alene (i midten) vant reality-programmet «The Next Star» og skal representere Israel i Eurovision. (Foto: Keshet)

Eden Alene, en 19-åring fra Kiryat Gat, skal representere Israel i Eurovision 2020 i Nederland. Det er klart etter at 19-åringen vant realityshowet «The Next Star». I Israel er det slik at vinneren av dette showet blir belønnet med å dra til Eurovision. Alene vant konkurransen med sin egen versjon av Beyonces «Halo» og Rhiannas «Where Have You Been», skriver Ha’aretz.

– I løpet av disse månedene jeg har deltatt på «The Next Star» har jeg gått fra å være en jente med en drøm til å bli en erfaren sanger. Jeg vil takke alle som har stemt på meg og jeg lover å gjøre mitt beste for å representere Israel med ære i Eurovision, sa 19-åringen på programmet etter seieren.

Alene blir første etiopisk-israeler til å representere Israel i Eurovision.

– Det er ikke ubetydelig at Israel for første gang skal representeres av en datter av det etiopiske samfunnet, sa programleder Rotem Sela.

19-åringen har fått tilbud om å synge på amharisk, et semittisk språk som tales i Etiopia, i Eurovision, men det er foreløpig ikke kjent hvilken sang hun skal representere Israel med. Sangvalget velges i et TV-program 3. mars.

Israel har vunnet Eurovision fire ganger, senest i 2018 i Portugal. Det gjorde at Israel, som vinner av konkurransen, arrangerte Eurovision i 2019.

Her kan du se fremførelsen som gjorde at Alene vant konkurransen:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise