Etiopisk jøde skal representere Israel i Eurovision

For første gang skal en etiopisk-israelsk sanger representere Israel i konkurransen.

Eden Alene (i midten) vant reality-programmet «The Next Star» og skal representere Israel i Eurovision. (Foto: Keshet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Eden Alene, en 19-åring fra Kiryat Gat, skal representere Israel i Eurovision 2020 i Nederland. Det er klart etter at 19-åringen vant realityshowet «The Next Star». I Israel er det slik at vinneren av dette showet blir belønnet med å dra til Eurovision. Alene vant konkurransen med sin egen versjon av Beyonces «Halo» og Rhiannas «Where Have You Been», skriver Ha’aretz.

– I løpet av disse månedene jeg har deltatt på «The Next Star» har jeg gått fra å være en jente med en drøm til å bli en erfaren sanger. Jeg vil takke alle som har stemt på meg og jeg lover å gjøre mitt beste for å representere Israel med ære i Eurovision, sa 19-åringen på programmet etter seieren.

Alene blir første etiopisk-israeler til å representere Israel i Eurovision.

– Det er ikke ubetydelig at Israel for første gang skal representeres av en datter av det etiopiske samfunnet, sa programleder Rotem Sela.

19-åringen har fått tilbud om å synge på amharisk, et semittisk språk som tales i Etiopia, i Eurovision, men det er foreløpig ikke kjent hvilken sang hun skal representere Israel med. Sangvalget velges i et TV-program 3. mars.

Israel har vunnet Eurovision fire ganger, senest i 2018 i Portugal. Det gjorde at Israel, som vinner av konkurransen, arrangerte Eurovision i 2019.

Her kan du se fremførelsen som gjorde at Alene vant konkurransen:

Forrige artikkelMIFF nådde ut til flere hundre ungdommer
Neste artikkelKom til Israelkonferansen for å høre to foredrag av Natasha Hausdorff
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.