Hør årets israelske Eurovision-bidrag

19 år gamle Eden Alene synger på fire forskjellige språk.

Eden Alene (i midten) vant reality-programmet «The Next Star» og skal representere Israel i Eurovision. (Foto: Keshet)

I begynnelsen av februar ble det klart at Eden Alene, en 19-åring fra Kiryat Gat, skal representere Israel i Eurovision 2020 i Nederland. Alene blir første etiopiske jøde til å representere Israel i sangkonkurransen Eurovision.

Nå er det bestemt hvilken låt hun skal representere Israel med. Låten heter «Feker Libi», som betyr «The Love of My Heart» på amharisk, et semittisk språk som tales i Etiopia. Teksten i låten er på fire forskjellige språk. I tillegg til amharisk vil Alene også synge på hebraisk, arabisk og engelsk.

Sang og melodi er skrevet av Doron Medalie, som har stått bak flere av Israels suksessfulle bidrag i Eurovision de siste årene. Blant annet skrev han låten «Toy» – som førte Netta Barzilai til topps i Eurovision for to år siden.

Alene skal delta i den første semifinalen i Eurovision 12. mai. Der vil hun konkurrere om en plass i finalen 16. mai. Israel har kommet til finalen i Eurovision de fem siste årene – og vant som nevnt Eurovision i 2018.

Tror du låta kan vinne Eurovision? Si din mening i kommentarfeltet.

Forrige artikkelVelkommen til nybegynnerkurs i hebraisk i Oslo
Neste artikkelOver 70.000 israelere i virus-karantene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.