Skaperen av «Fauda» med ny TV-serie

Serien, som er kjøpt opp av Apple, handler om en Mossad-agent i Teheran.

Niv Sultan spiller en kvinnelig undercover agent for Mossad i den iranske hovedstaden Teheran. (Foto: Skjermdump)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Apple har kjøpt rettighetene til å kunne vise det nye israelske spiondramaet «Teheran», som sendes i Israel fra og med denne uken. Serien, som i Israel sendes på TV-kanalen Kan, er skrevet av manusforfatter Moshe Zonder. Han var en av manusforfatterne bak den populære israelske serien «Fauda».

Serien handler om en Mossad-agent (spilt av skuespiller Niv Sultan) som går undercover i Iran for å sabotere landets kjernefysiske anlegg. Oppdraget går ikke helt som planlagt og agenten blir sittende fast i Iran, landet hvor hun ble født. Uventet forelsker seg hun i en ung iransk mann, skriver Ha’aretz.

– Dette er en lykkelig slutt på en sprø Hollywood-reise som startet for fem år siden. Vi har hatt troen på serien hele tiden og nå har vi fått den største tilliten vi kan be om, sier Dana Eden og Shula Spiegel, seriens produsenter.

Det er foreløpig ikke klart når «Teheran» vil bli tilgjengelig for internasjonale seere på strømmetjenesten Apple+. Spiondramaet føyer seg inn i rekken av israelske TV-serier som har blitt internasjonale de siste årene, som «Fauda» og «Shitsel». Her en trailer av den nye israelske spiondramaet på hebraisk:

Forrige artikkelRekordmange åpent homofile i Knesset
Neste artikkelSprer jødehat til barn og unge på TikTok
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.