Multireligiøst israelsk orkester skaper begeistring i den arabiske verden

Det israelske ensemblet Firqat Alnoor Orchestra har skapt begeistring i den arabiske verden med deres coverversjon av en emiratisk hit. (Foto: Firqat Alnoor Orchestra, skjermdump)
Det israelske ensemblet Firqat Alnoor Orchestra har skapt begeistring i den arabiske verden med deres coverversjon av en emiratisk hit. (Foto: Firqat Alnoor Orchestra, skjermdump)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det multireligiøse israelske orkesteret Firqat Alnoor Orchestra har begeistret den arabiske verden etter at de utga en instrumentalversjon av en emiratisk hit. Det skriver avisen Yediot Ahronot.

Firqat Alnoors musikalske leder Ariel Cohen har arrangert instrumentalversjonen av sangen Aheibak, skrevet av den emiratiske musikeren Hussain al-Jassmi til ære for Abraham-avtalene som ble inngått 15. september mellom Israel, De Forente Arabiske Emirater og Bahrain. Les MIFFs artikler om avtalene her.

Se klippet her:

Den israelske kunstneriske lederen Ronen Peled Hadad har lagd en video til sangen, filmet med en drone på skyskraperen Azrieli Tower i Tel Aviv.

I videoen ser man Tel Aviv og orkesterets medlemmer som flagger med israelske og emiratiske flagg og slipper ut hvite duer mot himmelen, som symbol på freden mellom landene.

Videoklippet har fått flere hundre tusen kommentarer på tvers av ulike sosiale medier og er blitt delt flere tusen ganger på Twitter og i WhatsApp-grupper i Emiratene og Bahrain.

Den emiratiske kultur- og ungdomsministeren Noura Al Kaabi har også delt klippet på Twitter:


Artikkelen fortsetter under annonsen

Firqat Alnoor Orchestra ble stiftet i 2013 av Hana Ftaya. Musikerne i orkesteret er jøder, muslimer, kristne og drusere. Orkesteret har som formål å fremme klassisk arabisk og orientalsk musikk i israelsk kultur. De spiller musikk fra Egypt, Syria, Libanon, Irak, Algerie, Tunesia, Marokko, Vest-Sahara og Mauretania.

– Som et midlertidig språk som bidrar til å føre folk, tro og religioner sammen, ønsker orkesteret å representere staten Israel og klassisk orientalsk musikk i Israel og på internasjonale scener i verden, sier Firqat Alnoor i uttalelse.

Artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og er tilpasset for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag