Tidenes dyreste israelske TV-serie nå tilgjengelig i Norge

Skildrer livet til tre unge soldater under Jom Kippur-krigen.
Den israelske TV-serien Valley of Tears skildrer opplevelsene til tre unge soldater under Jom Kippur-krigen. (Foto: HBO)

Den israelske TV-serien «Valley of tears», som skildrer Jom Kippur-krigen i 1973 gjennom øynene til tre unge israelske soldater, er nå tilgjengelig på HBO Nordic. Miniserien på åtte episoder er tidenes dyreste israelske TV-serie. Hver av episodene har kostet over åtte millioner kroner å produsere.

Foreløpig er fire episoder tilgjengelig i Norge. Hver torsdag kommer to nye episoder.

Seriens høye kostnad er delvis på grunn av de mange krigsscenene, men også på grunn av de anerkjente skuespillerne og produsentene som er tilknyttet prosjektet. Hele 10 år med planlegging ligger bak TV-serien.

Jom Kippur-krigen startet 6. oktober 1973, da arabiske stater, ledet av Egypt og Syria, startet et overraskelsesangrep på Israel på den helligste dagen i den jødiske kalender. De arabiske hærene var nær ved å overvinne Israel.

– Dette er en universell historie om en gruppe unge menn, full av liv, som blir kastet inn i krigens galskap og dens berusende, vanedannende effekt, så vel som dets absurditet. Det er også det mest dramatiske øyeblikket i Israels historie, et kapittel som aldri tidligere er framstilt på TV, sier produsenten.

Serien har fått svært gode omtaler. Her kan du se en trailer:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise