Ny film og serie om «jernkvinnen»

Prisbelønnede skuespillere skal portrettere Golda Meir i både film og TV-serie.
Golda Meir ble omtalt som en jernkvinne i israelsk politikk. Nå blir det film og TV-serie om den tidligere statsministeren.

Oscar-vinner Helen Mirren skal spille Golda Meir, Israels eneste kvinnelige statsminister, i en ny biografisk spillefilm hvor handlingen er lagt til Jom Kippur-krigen. Produksjonen av «Golda» vil starte senere i år, ifølge Hollywood Reporter.

Det blir for øvrig ikke første gang at Meir blir portrettert av en Oscar-vinner. Ingrid Bergman spilte også Meir i filmen «A women called Golda» fra 1982.

Nyheten om en ny film om Meir, som ble omtalt som «jernkvinnen» i israelsk politikk, kommer kort tid etter nyheten om en annen stjernespekket produksjon om den tidligere israelske statsministeren. Den israelske skuespilleren Shira Haas, som ble Emmy-nominert for sin rolle i «Unorthodox», skal spille Meir i en TV-serie med navnet «Løvinnen».

Haas er for mange også kjent fra den populære israelske TV-serien «Shtisel», som nå er ute med sin tredje sesong på Netflix.

Den prisvinnende skuespilleren Helen Mirren skal portrettere Golda Meir i en ny film om den israelske statsministeren.

«Løvinnen» vil følge Meir fra hennes fødsel i Kiev og oppvekst i Milwaukee i USA, til hennes rolle i opprettelsen av Israel og hennes vei til å bli Israels første og så langt eneste kvinnelige statsminister. «Golda» vil derimot fokusere på den turbulente perioden i forbindelse med Jom Kippur-krigen.

Sammen med resten av Israel ble Meir og hennes bare mannlige kabinett overrasket da egyptiske, syriske og jordanske styrker angrep Israel i 1973. Den påfølgende blodige konflikten er for øvrig også filmatisert i den israelske TV-serien «Valley of tears», som er tilgjengelig på strømmetjenesten HBO.

Meir var statsminister i Israel fra 1969 til 1974. Hun var den tredje kvinnen i verden til å inneha vervet som statsminister, men den første til å være dette uten at familiemedlemmer tidligere hadde vært stats- eller regjeringsledere.

Meir besøker israelske styrker på Golanhøyden under Jom Kippur-krigen i 1973. (Foto: GPO)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise