Fauda på persisk?

Den israelske serien skriver historie atter en gang, etter Netflix-suksessen.
Den israelske tv-serien
Den israelske tv-serien "Fauda" ("Kaos") kan sess på Netflix. (Skjermdump fra Youtube)

Den israelske TV-serien Fauda har oppnådd stor internasjonal suksess – blant annet på Netflix.

Nå blir serien oversatt til persisk og vist på Manoto TV, en internasjonal persisk TV-kanal med base i London, skriver avisen Israel Hayom.

Manoto TV er tilgjengelig via seks satelittsignaler i Iran, Midtøsten, Europa, Nord-Afrika og Vest-Asia og når omtrent 25 millioner persisk-talende seere over hele verden. Ifølge en BBC-rapport har Manoto TV en rekkevidde på omtrent 30% av hustandene i Iran.

Fauda er arabisk for “kaos”.

Serien har vært en internasjonal hit allerede siden første sesong. Det snakkes både hebraisk og arabisk i serien. Fauda hylles internasjonalt for sin realisme og skildring av undercover-kommandoenheter som utgir seg for å være palestinere, i jakten på terrorister i Judea og Samaria (Vestbredden) og Gaza.

Ifølge New York Times var serien en av de beste i 2017, mens pro-palestinske aktivister har kritisert serien for å være israelsk krigspropaganda.

Serien er skapt av Lior Raz og Avi Issacharoff og er produsert av Yes Satellite Television Company. Fauda har blitt vist i 190 land via Netflix og regnes til dags dato å være den mest eksporterte israelske tv-serien.

– Vi er stolte over at Fauda vil blir vist på den denne kanalen (Manoto TV) og for første gang gir et persisk-talende publikum mulighet til å se serien og konflikten fra nye vinkler, sier Issacharoff.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise