Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Fauda på persisk?

Den israelske tv-serien "Fauda" ("Kaos") kan sess på Netflix. (Skjermdump fra Youtube)
Den israelske tv-serien "Fauda" ("Kaos") kan sess på Netflix. (Skjermdump fra Youtube)

Den israelske TV-serien Fauda har oppnådd stor internasjonal suksess – blant annet på Netflix.

Nå blir serien oversatt til persisk og vist på Manoto TV, en internasjonal persisk TV-kanal med base i London, skriver avisen Israel Hayom.

Manoto TV er tilgjengelig via seks satelittsignaler i Iran, Midtøsten, Europa, Nord-Afrika og Vest-Asia og når omtrent 25 millioner persisk-talende seere over hele verden. Ifølge en BBC-rapport har Manoto TV en rekkevidde på omtrent 30% av hustandene i Iran.

Fauda er arabisk for “kaos”.

Serien har vært en internasjonal hit allerede siden første sesong. Det snakkes både hebraisk og arabisk i serien. Fauda hylles internasjonalt for sin realisme og skildring av undercover-kommandoenheter som utgir seg for å være palestinere, i jakten på terrorister i Judea og Samaria (Vestbredden) og Gaza.

Ifølge New York Times var serien en av de beste i 2017, mens pro-palestinske aktivister har kritisert serien for å være israelsk krigspropaganda.

Serien er skapt av Lior Raz og Avi Issacharoff og er produsert av Yes Satellite Television Company. Fauda har blitt vist i 190 land via Netflix og regnes til dags dato å være den mest eksporterte israelske tv-serien.

– Vi er stolte over at Fauda vil blir vist på den denne kanalen (Manoto TV) og for første gang gir et persisk-talende publikum mulighet til å se serien og konflikten fra nye vinkler, sier Issacharoff.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart