Israelsk serie vant internasjonal Emmy-pris

Kun to ganger tidligere har en israelsk serie vunnet den gjeve prisen.
Niv Sultan spiller en kvinnelig undercover agent for Mossad i den iranske hovedstaden Teheran. (Foto: Skjermdump)

Den israelske TV-serien «Teheran» vant natt til tirsdag den internasjonale Emmy-prisen i kategorien beste dramaserie, skriver Times of Israel.

Den israelske thrilleren, som produserer av den offentlige kringkasteren Kan, har fått et internasjonalt publikum gjennom strømmetjenesten Apple+.

– Teheran er ikke bare en spionserie, men den handler også om å forstå mennesket bak fienden din, sa produsent Dana Eden i takketalen i New York.

Serien handler om en Mossad-agent (spilt av skuespiller Niv Sultan) som går undercover i Iran for å sabotere landets kjernefysiske anlegg. Oppdraget går ikke helt som planlagt og agenten blir sittende fast i Iran, landet hvor hun ble født. Serien ble godt mottatt både i Israel og av internasjonale seere.

Eden sa videre i takketalen at rollebesetningen og mannskapet på TV-serien består av både israelere og iranere, og at de «hadde mye til felles».

– Det gir håp for fremtiden og jeg håper at vi en dag, iranere og israelere, kan gå sammen i Jerusalem og Teheran som venner og ikke fiender, sa hun.

Den andre sesongen av «Teheran» spilles for øyeblikket inn i Athen i Hellas. Den Oskar-nominerte skuespillerinnen Glenn Close er med i den nye sesongen. Kun to ganger tidligere har en israelsk serie vunnet den internasjonale Emmy-prisen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise