Pro-israelsk kurdisk redaktør forsvunnet

Organisasjonen Israel-kurdisk institutt holder til i den selvstyrte kurdiske regionen nord i Irak. Deres sjefsredaktør er savnet siden 8. juni, og mistanken går mot Iran.
Logo til organisasjonen Israel-kurdisk institutt hentet fra israelkurd.com.
Logo til organisasjonen Israel-kurdisk institutt hentet fra israelkurd.com.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Israel-kurdisk institutt utgir blant annet et magasin som skal fremme kontakt mellom Israel og kurderne. Det oppfordrer også kurdiske jøder som har dradd til Israel til å vende tilbake til Kurdistan.

Noen av magasinets medarbeidere arbeider fra Israel, og de intervjuer israelske ledere på ulike felter.

Iran har flere ganger oppfordret det kurdiske styret til å stanse magasinet. Det arbeider mot iranernes interesser, sier de. Iran sier til sine naboer at ingen israelere, uansett om de bruker pass fra andre land, bør få oppholde seg i deres områder. Men kurderne har hittil latt organisasjonen få arbeide videre, selv om denne saken har vært et stort konfliktpunkt mellom den kurdiske regionen og Iran.

 

Redaktør forsvunnet

Sjefredaktøren for det pro-israelske magasinet heter Mouloud Anfand. 8. juni dro han alene til et møte i Sulaimaniyah i irakisk Kurdistan. Dagen etter ringte han og sa at han var på et privat besøk og ville komme tilbake etter ei uke. Da man ringte opp hans mobiltelefon den 13. juni, svarte en kvinne på farsi – språket i Iran. Siden har hans mobiltelefon vært avslått.

Anfands slekt og venner frykter at iranere, eller folk som er allierte med dem, har bortført ham. I skrivende stund er det ikke kjent hva som er skjedd med ham.

Kilde. En artikkel på israelhayom.com. Vi tok den ut 21.juni 2012.

Les relaterte artikler på temasiden Kurdistan.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise