Pro-israelsk kurdisk redaktør forsvunnet

Organisasjonen Israel-kurdisk institutt holder til i den selvstyrte kurdiske regionen nord i Irak. Deres sjefsredaktør er savnet siden 8. juni, og mistanken går mot Iran.

Logo til organisasjonen Israel-kurdisk institutt hentet fra israelkurd.com.
Logo til organisasjonen Israel-kurdisk institutt hentet fra israelkurd.com.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israel-kurdisk institutt utgir blant annet et magasin som skal fremme kontakt mellom Israel og kurderne. Det oppfordrer også kurdiske jøder som har dradd til Israel til å vende tilbake til Kurdistan.

Noen av magasinets medarbeidere arbeider fra Israel, og de intervjuer israelske ledere på ulike felter.

Iran har flere ganger oppfordret det kurdiske styret til å stanse magasinet. Det arbeider mot iranernes interesser, sier de. Iran sier til sine naboer at ingen israelere, uansett om de bruker pass fra andre land, bør få oppholde seg i deres områder. Men kurderne har hittil latt organisasjonen få arbeide videre, selv om denne saken har vært et stort konfliktpunkt mellom den kurdiske regionen og Iran.

 

Redaktør forsvunnet

Sjefredaktøren for det pro-israelske magasinet heter Mouloud Anfand. 8. juni dro han alene til et møte i Sulaimaniyah i irakisk Kurdistan. Dagen etter ringte han og sa at han var på et privat besøk og ville komme tilbake etter ei uke. Da man ringte opp hans mobiltelefon den 13. juni, svarte en kvinne på farsi – språket i Iran. Siden har hans mobiltelefon vært avslått.

Anfands slekt og venner frykter at iranere, eller folk som er allierte med dem, har bortført ham. I skrivende stund er det ikke kjent hva som er skjedd med ham.

Kilde. En artikkel på israelhayom.com. Vi tok den ut 21.juni 2012.

Les relaterte artikler på temasiden Kurdistan.

 

Forrige artikkelSommer på miff.no
Neste artikkelPA TV glorifiserer terrorister som har drept over hundre sivile israelere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no