– Israel har stor sympati med kurderne

Benjamin Netanyahu mener verdenssamfunnet bør være mer opptatt av kurdernes framtid.

Statsminister Benjamin Netanyahu besøker israelske styrker på Golan 25. juli 2017. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Av. (Foto: Kobi Gideon, GPO)

Statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel har «stor sympati» for kurdernes ønske om et eget land, og at verdenssamfunnet bør tenke mer på kurderne.

Ifølge Times of Israel fortalte Netanyahu dette under en minneseremoni for den tidligere turistminister Rehavam Ze’evi, som ble drept av en palestinsk terrorist i 2001. Ze’evi skal på 60-tallet ha vært på et hemmelig oppdrag til den kurdiske regionen i Irak, hvor han overvåket opprettelsen av et israelsk feltsykehus der.

– Besøket gjorde et dypt inntrykk på ham. Han kom ansikt til ansikt med varme støttespillere av Israel, en støtte som fortsetter den dag i dag. Kurderne viser nasjonal modenhet og internasjonal modenhet. Vi har stor sympati for deres ønske og verdenssamfunnet bør ha deres sikkerhet og framtid i tankene, sa Netanyahu.

Israel er det eneste landet som åpent støtter kurdisk uavhengighet. Netanyahu og andre israelske politikere har ved flere anledninger stilt seg bak deres uavhengighetskamp. I september hadde den kurdiske regionen i Irak en ikke-bindende folkeavstemning om uavhengighet, hvor et overveldende flertall stemte ja.

Arabiske ledere tror et fritt Kurdistan vil bli et «Israel nummer to».

En kurdisk Peshmerga-soldat med det kurdiske flagget. (Foto: Flickr)
En kurdisk Peshmerga-soldat med det kurdiske flagget. (Foto: Kurdishstruggle/Flickr)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise