– Israel har stor sympati med kurderne

Benjamin Netanyahu mener verdenssamfunnet bør være mer opptatt av kurdernes framtid.

Statsminister Benjamin Netanyahu besøker israelske styrker på Golan 25. juli 2017. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Av. (Foto: Kobi Gideon, GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel har «stor sympati» for kurdernes ønske om et eget land, og at verdenssamfunnet bør tenke mer på kurderne.

Ifølge Times of Israel fortalte Netanyahu dette under en minneseremoni for den tidligere turistminister Rehavam Ze’evi, som ble drept av en palestinsk terrorist i 2001. Ze’evi skal på 60-tallet ha vært på et hemmelig oppdrag til den kurdiske regionen i Irak, hvor han overvåket opprettelsen av et israelsk feltsykehus der.

– Besøket gjorde et dypt inntrykk på ham. Han kom ansikt til ansikt med varme støttespillere av Israel, en støtte som fortsetter den dag i dag. Kurderne viser nasjonal modenhet og internasjonal modenhet. Vi har stor sympati for deres ønske og verdenssamfunnet bør ha deres sikkerhet og framtid i tankene, sa Netanyahu.

Israel er det eneste landet som åpent støtter kurdisk uavhengighet. Netanyahu og andre israelske politikere har ved flere anledninger stilt seg bak deres uavhengighetskamp. I september hadde den kurdiske regionen i Irak en ikke-bindende folkeavstemning om uavhengighet, hvor et overveldende flertall stemte ja.

Arabiske ledere tror et fritt Kurdistan vil bli et «Israel nummer to».

En kurdisk Peshmerga-soldat med det kurdiske flagget. (Foto: Flickr)
En kurdisk Peshmerga-soldat med det kurdiske flagget. (Foto: Kurdishstruggle/Flickr)
Forrige artikkelReiste minnesmerke for Saddam Hussein
Neste artikkelPåstått Mossad-agent dømt til døden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.