Nå er dette forbudt i Irak

Irakiske sjiamuslimer liker ikke at kurderne vifter med det israelske flagget.
Kurdere i Norge takker Israel for støtten utenfor den israelske ambassaden i Oslo. (Foto: Komiteen for et selvstendig Kurdistan)
Kurdere i Norge takker Israel for støtten utenfor den israelske ambassaden i Oslo. Det israelske flagget er også et vanlig syn i Kurdistan, men nå har det irakiske parlamentet forbudt offentlig visning av flagget. (Foto: Komiteen for et selvstendig Kurdistan)

Det irakiske parlamentet har vedtatt å kriminalisere bruk av det israelske flagget i det offentlig rom i Irak. Forbudet kommer etter at det israelske flagget har vært synlig ved flere kurdiske uavhengighetsmarkeringer.

Det var den sjiamuslimske lederen Ammar al-Hakim fra partiet Citizen Bloc som foreslå forbudet mot israelske flagg, skriver avisen Times of Israel.

Israel er et av få land som offentlig støtter kurdisk uavhengighet og mange kurdere har takket for støtten ved å vise fram israelske flagg sammen med det kurdiske flagget. Det har gjort at mange arabiske ledere har kalt den kurdiske folkeavstemningen om uavhengighet for et «zionistisk komplott».

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har avvist påstandene om at Israel på noen som helst måte har vært involvert i folkeavstemmingen.

– Israel har ikke hatt noen rolle i folkeavstemmingen, utenom den dype, naturlige og langvarige sympatien som folket i Israel har for det kurdiske folk og deres ønske om uavhengighet, fortalte Netanyahu i oktober.

Nylig gjennomførte det kurdiske selvstyre i Nord-Irak en ikke-bindende folkeavstemming om uavhengighet fra Irak. Et overveldende flertall stemte for uavhengighet. Siden har det vært en spent stemning mellom den kurdiske regionen og den irakiske regjeringen i Bagdad.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise