Saudi Arabia med kampanje mot vold i hjemmet

Reklameplakat mot kvinnevold (Foto: King Khalid Foundation)
Reklameplakat mot kvinnevold (Foto: King Khalid Foundation)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Kvinner er fortsatt svært undertrykket i det arabiske landet, hvor samtlige av dem må ha en mannlig verge og ikke får lov til å kjøre bil. De har heller ikke stemmerett eller rett til å kunne stille som kandidater til parlamentsvalg. Derfor ser mange på landets første kampanje mot vold i hjemmet som en seier.

Bak kampanjen står King Khalid Fundation, grunnlagt av den avdøde kong Khalid som regjerte fra 1975-1982. Nå er det kongefamilien som styrer stiftelsen. De henger opp plakater rundt i landet, som du ser på bildet over, skriver britiske Daily Mail. Over burkaen til den forslåtte kvinnen står det “Ikke alt kan dekkes til” og “Sammen i kampen mot vold mot kvinner”.

– Fenomenet med mørbankede kvinner i Saudi Arabia er mye større enn det ser ut som på overflaten. Det er et fenomen som finner sted i mørket, står det på hjemmesidene til organisasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag