Saudi Arabia med kampanje mot vold i hjemmet

For første gang i Saudi Arabias historie har myndighetene satt i gang en kampanje mot vold i hjemmet. Kvinner oppfordres til å si ifra, dersom de blir offer for overgrep.

Reklameplakat mot kvinnevold (Foto: King Khalid Foundation)
Reklameplakat mot kvinnevold (Foto: King Khalid Foundation)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Kvinner er fortsatt svært undertrykket i det arabiske landet, hvor samtlige av dem må ha en mannlig verge og ikke får lov til å kjøre bil. De har heller ikke stemmerett eller rett til å kunne stille som kandidater til parlamentsvalg. Derfor ser mange på landets første kampanje mot vold i hjemmet som en seier.

Bak kampanjen står King Khalid Fundation, grunnlagt av den avdøde kong Khalid som regjerte fra 1975-1982. Nå er det kongefamilien som styrer stiftelsen. De henger opp plakater rundt i landet, som du ser på bildet over, skriver britiske Daily Mail. Over burkaen til den forslåtte kvinnen står det “Ikke alt kan dekkes til” og “Sammen i kampen mot vold mot kvinner”.

– Fenomenet med mørbankede kvinner i Saudi Arabia er mye større enn det ser ut som på overflaten. Det er et fenomen som finner sted i mørket, står det på hjemmesidene til organisasjonen.

Forrige artikkelIsraelsk fembarnsfar knivstukket, skutt og drept
Neste artikkelIAF drepte toppterrorist på Gaza-stripen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -