Liket til Zachary Baumel kom hjem til Israel etter 37 år

Den israelske soldaten Zachary Baumel var savnet i 37 år. Nå har han fått sitt siste hvilested i Israel. (Foto: Privat)
Den israelske soldaten Zachary Baumel var savnet i 37 år. Nå har han fått sitt siste hvilested i Israel. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Liket til en israelsk soldat som har vært savnet siden den Første Libanon-krig er blitt returnert til familien etter 37 år, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Restene av den Brooklyn-fødte sersjanten Zachary Baumel ble returnert til Israel i begynnelsen av april via et tredjeland. Ifølge talsmann for det israelske forsvaret, oberstløytnant Jonathan Conricus, kom restene av soldaten til Israel med et fly fra det israelske flyselskapet El Al. Liket hans ble ifølge IDF funnet og identifisert etter «årevis med etterretningsarbeid».

Baumel ble meldt savnet i 1982 etter en kamp mot syriske styrker ved den libanesiske landsbyen Sultan Yacoub, som ligger like ved den libanesisk-syriske-grensen. Det ble antatt at han ble tatt til fange av fiendtlige styrker.

Takket være DNA-tester ble liket hans funnet 37 år senere. Det israelske forsvaret sier saken beviser at de aldri gir opp å få returnert soldatene som er savnet i strid. Fortsatt er det mange andre familier som venter på svar.

– Familiene skal vite at vi vil fortsette å gjøre alt vi kan for å bringe deres sønner hjem igjen, sier brigadegeneral og talsmann for IDF, Ronen Manlis.

Russland skal ha vært delaktig i å få den israelske soldaten hjem. Israels statsminister Benjamin Netanyahu takket Russland for deres bidrag i saken.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag