Liket til Zachary Baumel kom hjem til Israel etter 37 år

Takket være DNA-prøver ble restene av den savnede soldaten omsider funnet.
Den israelske soldaten Zachary Baumel var savnet i 37 år. Nå har han fått sitt siste hvilested i Israel. (Foto: Privat)
Den israelske soldaten Zachary Baumel var savnet i 37 år. Nå har han fått sitt siste hvilested i Israel. (Foto: Privat)

Liket til en israelsk soldat som har vært savnet siden den Første Libanon-krig er blitt returnert til familien etter 37 år, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Restene av den Brooklyn-fødte sersjanten Zachary Baumel ble returnert til Israel i begynnelsen av april via et tredjeland. Ifølge talsmann for det israelske forsvaret, oberstløytnant Jonathan Conricus, kom restene av soldaten til Israel med et fly fra det israelske flyselskapet El Al. Liket hans ble ifølge IDF funnet og identifisert etter «årevis med etterretningsarbeid».

Baumel ble meldt savnet i 1982 etter en kamp mot syriske styrker ved den libanesiske landsbyen Sultan Yacoub, som ligger like ved den libanesisk-syriske-grensen. Det ble antatt at han ble tatt til fange av fiendtlige styrker.

Takket være DNA-tester ble liket hans funnet 37 år senere. Det israelske forsvaret sier saken beviser at de aldri gir opp å få returnert soldatene som er savnet i strid. Fortsatt er det mange andre familier som venter på svar.

– Familiene skal vite at vi vil fortsette å gjøre alt vi kan for å bringe deres sønner hjem igjen, sier brigadegeneral og talsmann for IDF, Ronen Manlis.

Russland skal ha vært delaktig i å få den israelske soldaten hjem. Israels statsminister Benjamin Netanyahu takket Russland for deres bidrag i saken.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise