Liket til Zachary Baumel kom hjem til Israel etter 37 år

Takket være DNA-prøver ble restene av den savnede soldaten omsider funnet.

Den israelske soldaten Zachary Baumel var savnet i 37 år. Nå har han fått sitt siste hvilested i Israel. (Foto: Privat)
Den israelske soldaten Zachary Baumel var savnet i 37 år. Nå har han fått sitt siste hvilested i Israel. (Foto: Privat)

Liket til en israelsk soldat som har vært savnet siden den Første Libanon-krig er blitt returnert til familien etter 37 år, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Restene av den Brooklyn-fødte sersjanten Zachary Baumel ble returnert til Israel i begynnelsen av april via et tredjeland. Ifølge talsmann for det israelske forsvaret, oberstløytnant Jonathan Conricus, kom restene av soldaten til Israel med et fly fra det israelske flyselskapet El Al. Liket hans ble ifølge IDF funnet og identifisert etter «årevis med etterretningsarbeid».

Baumel ble meldt savnet i 1982 etter en kamp mot syriske styrker ved den libanesiske landsbyen Sultan Yacoub, som ligger like ved den libanesisk-syriske-grensen. Det ble antatt at han ble tatt til fange av fiendtlige styrker.

Du kan lese denne artikkelen på norsk fordi det er Israel-venner som støtter MIFFs arbeid med kontingent og gaver. Klikk her for å bli med på laget! 

Takket være DNA-tester ble liket hans funnet 37 år senere. Det israelske forsvaret sier saken beviser at de aldri gir opp å få returnert soldatene som er savnet i strid. Fortsatt er det mange andre familier som venter på svar.

– Familiene skal vite at vi vil fortsette å gjøre alt vi kan for å bringe deres sønner hjem igjen, sier brigadegeneral og talsmann for IDF, Ronen Manlis.

Russland skal ha vært delaktig i å få den israelske soldaten hjem. Israels statsminister Benjamin Netanyahu takket Russland for deres bidrag i saken.

Forrige artikkelAvis: Hamas har beordret stans i angrepene på grensen
Neste artikkelSamarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn arresterer riksadvokaten i Kaveh-saken
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -