Åpent for smugling til Libanon

En FN-rapport sier at det foregår storstilt og ganske åpen smugling av våpen og andre varer fra Syria og andre land til Libanon. FNs generalsekretær Ban Ki-moon mottok rapporten 26. juni 2007.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det er ikke en gang god nok kontroll på de offisielle grenseovergangene. Kjøretøyer med passasjerer og varer passerer uten kontroll. Heller ikke i havnene og på flyplassen i Beirut er det noe særlig kontroll.

Libanon har avdelinger fra hæren ved grensen mot Syria. Men den er ikke utplassert for å oppdage og stanse smugling. Den er utplassert i henhold til militære regler for forsvar mot et militært angrep.

Rapporten foreslår et bedre samarbeid mellom Syria og Libanon for å stanse smuglingen. Det forutsetter jo da at begge disse partene virkelig er interessert i å stanse den.

Med andre ord: Smuglingen fortsetter.

Kilde: En artikkel av Yoav Stern i Ha’aretz 27. juni 2007.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelVi vil ikke tolerere oppvigleri i moskeene
Neste artikkelFNs hån av “menneskerettighetene”
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise