Åpent for smugling til Libanon

En FN-rapport sier at det foregår storstilt og ganske åpen smugling av våpen og andre varer fra Syria og andre land til Libanon. FNs generalsekretær Ban Ki-moon mottok rapporten 26. juni 2007.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det er ikke en gang god nok kontroll på de offisielle grenseovergangene. Kjøretøyer med passasjerer og varer passerer uten kontroll. Heller ikke i havnene og på flyplassen i Beirut er det noe særlig kontroll.

Libanon har avdelinger fra hæren ved grensen mot Syria. Men den er ikke utplassert for å oppdage og stanse smugling. Den er utplassert i henhold til militære regler for forsvar mot et militært angrep.

Rapporten foreslår et bedre samarbeid mellom Syria og Libanon for å stanse smuglingen. Det forutsetter jo da at begge disse partene virkelig er interessert i å stanse den.

Med andre ord: Smuglingen fortsetter.

Kilde: En artikkel av Yoav Stern i Ha’aretz 27. juni 2007.

 


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelVi vil ikke tolerere oppvigleri i moskeene
Neste artikkelFNs hån av “menneskerettighetene”
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise