Jumblatt: – Ta Libanon ut av konflikten

Walid Jumblatt er den fremste lederen for druserne i Libanon, mange vil si for druserne i hele verden. Hans far, Kamal Jumblatt, var en ledende politiker. Han ble drept i 1977 av syriske agenter.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Druserne snakker arabisk, men de har sin egen religion og regner seg som et eget folk. Det inngår i drusernes religion å være lojal mot landet hvor de bor. Så druserne i Israel er lojale og gjør militærtjeneste.

I et intervju gjengitt på Israels radio sa Jumblatt at Libanon nå bør hvile etter å ha vært i krigstilstand med Israel i 30 år.

Han fordømte den islamistiske organisasjonen Hizbollah i sterke ordelag, og kalte den “en avdeling av [den iranske] Revolusjonsgarden”. Han sa at organisasjonen bare er der for å holde det syriske regimet i live og beskytte Irans atomplaner.

Kilde: En artikkel på jpost.com (Jerusalem Post) 9. november 2007.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelPalestinerne vil aldri godkjenne Israels jødiske identitet
Neste artikkelMichael Melchior: Jødene i ex-Sovjet
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise