– Situasjonen for palestinere i Libanon blir stadig verre

"Den palestinske forening for menneskerettigheter" (Shahed) melder at situasjonen for palestinske flyktninger i Libanon blir verre for hvert år.
Skjermdump fra dailystar.com.lb.
Skjermdump fra dailystar.com.lb.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Ifølge rapporten, som gjengis av den libanesiske avisen Daily Star, har det ikke blitt gjort noe med de dårlige boforholdene i leirene, og det er ingen lokal eller internasjonal satsing i vente for å forbedre dem. Leirene blir beskrevet som en “yngleplass for sykdom, boliger som raser sammen og en brønn av sosiale problemer”. UNRWAs helsetjenester er litt forbedret, men fortsatt er helsesituasjonen dårlig.

Det er ca. 400 000 palestinske flyktninger i Libanon, de fleste av dem bor i og rundt landets 12 leirer. Leirene er i stor grad overbefolket og dårlig tilrettelagt for vann- og elektrisitetsforsyning.

Rapporten påpeker at gjenoppbyggingen av Nahr al-Bared går veldig sakte. Leiren i Nord-Libanon fikk omfattende skader i 2007, i en væpnet konflikt mellom den libanesiske hæren og den islamistiske gruppen Fatah al-Islam.

Shahed har bedt den libanesiske regjeringen å følge sine “internasjonale forpliktelser ved å respektere palestinerne og endre alle lover og beslutninger som strider med teksten til internasjonale menneskerettighetskonvensjoners resolusjoner”, som blant annet å tillate palestinerne å eie eiendom og skaffe seg sosialtrygd.

Rapporten oppfordret også regjeringen til å tillate palestinerne å jobbe i de rundt 30 frie yrkene de for tiden er utestengt fra, stillinger som advokat, ingeniør og lege.

Shahed spurte også den “libanesisk-palestinske dialogkomiteen” om å opprette relasjoner med palestinske sivile samfunnsorganisasjoner for å gjøre seg kjent med de reelle behovene til det palestinske samfunnet.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise