– Situasjonen for palestinere i Libanon blir stadig verre

“Den palestinske forening for menneskerettigheter” (Shahed) melder at situasjonen for palestinske flyktninger i Libanon blir verre for hvert år.

Skjermdump fra dailystar.com.lb.
Skjermdump fra dailystar.com.lb.

Ifølge rapporten, som gjengis av den libanesiske avisen Daily Star, har det ikke blitt gjort noe med de dårlige boforholdene i leirene, og det er ingen lokal eller internasjonal satsing i vente for å forbedre dem. Leirene blir beskrevet som en “yngleplass for sykdom, boliger som raser sammen og en brønn av sosiale problemer”. UNRWAs helsetjenester er litt forbedret, men fortsatt er helsesituasjonen dårlig.

Det er ca. 400 000 palestinske flyktninger i Libanon, de fleste av dem bor i og rundt landets 12 leirer. Leirene er i stor grad overbefolket og dårlig tilrettelagt for vann- og elektrisitetsforsyning.

Rapporten påpeker at gjenoppbyggingen av Nahr al-Bared går veldig sakte. Leiren i Nord-Libanon fikk omfattende skader i 2007, i en væpnet konflikt mellom den libanesiske hæren og den islamistiske gruppen Fatah al-Islam.

Shahed har bedt den libanesiske regjeringen å følge sine “internasjonale forpliktelser ved å respektere palestinerne og endre alle lover og beslutninger som strider med teksten til internasjonale menneskerettighetskonvensjoners resolusjoner”, som blant annet å tillate palestinerne å eie eiendom og skaffe seg sosialtrygd.

Rapporten oppfordret også regjeringen til å tillate palestinerne å jobbe i de rundt 30 frie yrkene de for tiden er utestengt fra, stillinger som advokat, ingeniør og lege.

Shahed spurte også den “libanesisk-palestinske dialogkomiteen” om å opprette relasjoner med palestinske sivile samfunnsorganisasjoner for å gjøre seg kjent med de reelle behovene til det palestinske samfunnet.

 

Forrige artikkelArabiske kvinner i Israel
Neste artikkelFørste kunstige hjerte transplantert i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Andreas Fagerbakke hadde deltids arbeidspraksis i MIFF i ett år fra oktober 2011 til oktober 2012. I denne perioden skrev han også noen saker for miff.no.