UNRWA-leder viser smilende fram kart uten Israel

Lederen for UNRWAs Libanon-avdeling, Ann Dismorr, poserte for pressen ved siden av et kart over "Palestina" hvor Israel er utslettet. Kartet viser situasjonen før 1948, hevder UNRWA. Men hvorfor da med et PLO-flagg fra 1964?
Leder for UNRWAs Libanon-avdeling, Ann Dismorr (nummer to fra høyre), poserer ved siden av et kart over Palestina der Israel er utslettet. (Skjermdump fra www.pn-news.net/news.php?action=view&id=4133)
Leder for UNRWAs Libanon-avdeling, Ann Dismorr (nummer to fra høyre), poserer ved siden av et kart over Palestina der Israel er utslettet. (Skjermdump fra www.pn-news.net/news.php?action=view&id=4133)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

FNs organisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA, har ved flere anledninger vist at de har et “avslappet” forhold til palestinske drømmer om å utslette Israel fra kartet. Dette ble igjen bekreftet, da lederen for UNRWAs Libanon-avdeling, Ann Dissmor, stilte opp for å bli avbildet ved siden av et kart over “Palestina” – uten Israel. Det “Palestina-kartet” hun valgte å posere ved, bestod både av Gaza-stripen, Vestbredden og dagens Israel.

Mens naboland som Libanon, Syria, Jordan og Egypt -samt Middelhavet – er nevnt på kartet, er Israel borte. Dissmor var med på lanseringen av to tyskfinansierte UNRWA-programmer blant de palestinske flyktningene i Libanon, melder Palestinian Media Watch (PMW).

Israels FN-ambassadør Ron Prosor har på bakgrunn av dette sendt en offisiell klage til generalsekretær Ban Ki-moon.

– Kartet identifiserer “Palestina” som et geografisk område som strekker seg fra Middelhavet til Jordan-elven. Staten Israel er på konspiratorisk vis borte. En trenger ikke en doktorgrad i Midtøsten-historie for å forstå at et kart av Midtøsten som ikke inkluderer Israel, er dypt og grunnleggende fordomsfullt. Mange i det internasjonale samfunnet betviler UNRWAs objektivitet og deres motiver. Israel støtter deres viktige arbeid. Men handlinger som oppfordrer til hat, konflikt og tilslutt vold, undergraver dette arbeidet. Å omfavne et kart som avviser Israels rett til å eksistere er opprørende og i strid med integriteten, uavhengigheten og objektiviteten som UNRWA står for, skriver Prosor i sitt brev.

14. mai – dagen etter PMWs første rapport, rykket UNWRA ut med en uttalelse på sin nettside.

– UNRWA avviser kategorisk anklager i media om at organisasjonen “sletter Israel fra kartet” fordi deres tjenestemenn og partnere stod ved siden av et kart som ikke viser Israel. Kartet som det er snakk om er et broderi som viser et kart fra før 1948, og fremstiller derfor situasjonen før staten Israel ble opprettet. Anklagene er derfor fullstendig falske, sier talsmann Chris Gunness.

PMW avviser at kartet viser situasjonen før 1948. Landområdet Palestina – som på kartet også inkluderer Israel – er utstyrt med flagget til PLO og de palestinske selvstyremyndighetene (PA). Dette flagget ble tatt i bruk først på 1960-tallet, lenge etter at Israel ble opprettet. Dersom kartet skulle vise situasjonen før 1948 burde det vært utstyrt med det britiske flagget, påpeker PMW.

– Dette kartet hvor Israel er fjernet, og spesielt når det er utstyrt med et PA-flagg, er en av de mange måtene PA uttrykker sin avvisning av Israels eksistens og rett til å eksistere, skriver PMW.

Den israelske organisasjonen påpeker at UNRWA-sjefen ikke bare “stod ved siden av et kart som ikke viser Israel”, men at hun holder det fram for fotografene som et sentralt element i bildet.

UNRWA hevder også i sin uttalelse at PMW tidligere har måttet tilbakekalle rapporter om UNWRA. Dette blir avvist av PMW.

– PMW har aldri tilbakekalt noen rapport om UNWRA. PMW har tidligere avslørt arrangementer til palestinske organisasjoner som forherliger terror og ærer terrorister, og gjorde dette samtidig som de bruke UNRWAs navn og logo, skriver PMW.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise