Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

UNRWA-leder viser smilende fram kart uten Israel

Leder for UNRWAs Libanon-avdeling, Ann Dismorr (nummer to fra høyre), poserer ved siden av et kart over Palestina der Israel er utslettet. (Skjermdump fra www.pn-news.net/news.php?action=view&id=4133)
Leder for UNRWAs Libanon-avdeling, Ann Dismorr (nummer to fra høyre), poserer ved siden av et kart over Palestina der Israel er utslettet. (Skjermdump fra www.pn-news.net/news.php?action=view&id=4133)
Lederen for UNRWAs Libanon-avdeling, Ann Dismorr, poserte for pressen ved siden av et kart over "Palestina" hvor Israel er utslettet. Kartet viser situasjonen før 1948, hevder UNRWA. Men hvorfor da med et PLO-flagg fra 1964?

FNs organisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA, har ved flere anledninger vist at de har et «avslappet» forhold til palestinske drømmer om å utslette Israel fra kartet. Dette ble igjen bekreftet, da lederen for UNRWAs Libanon-avdeling, Ann Dissmor, stilte opp for å bli avbildet ved siden av et kart over «Palestina» – uten Israel. Det «Palestina-kartet» hun valgte å posere ved, bestod både av Gaza-stripen, Vestbredden og dagens Israel.

Mens naboland som Libanon, Syria, Jordan og Egypt -samt Middelhavet – er nevnt på kartet, er Israel borte. Dissmor var med på lanseringen av to tyskfinansierte UNRWA-programmer blant de palestinske flyktningene i Libanon, melder Palestinian Media Watch (PMW).

Israels FN-ambassadør Ron Prosor har på bakgrunn av dette sendt en offisiell klage til generalsekretær Ban Ki-moon.

– Kartet identifiserer «Palestina» som et geografisk område som strekker seg fra Middelhavet til Jordan-elven. Staten Israel er på konspiratorisk vis borte. En trenger ikke en doktorgrad i Midtøsten-historie for å forstå at et kart av Midtøsten som ikke inkluderer Israel, er dypt og grunnleggende fordomsfullt. Mange i det internasjonale samfunnet betviler UNRWAs objektivitet og deres motiver. Israel støtter deres viktige arbeid. Men handlinger som oppfordrer til hat, konflikt og tilslutt vold, undergraver dette arbeidet. Å omfavne et kart som avviser Israels rett til å eksistere er opprørende og i strid med integriteten, uavhengigheten og objektiviteten som UNRWA står for, skriver Prosor i sitt brev.

14. mai – dagen etter PMWs første rapport, rykket UNWRA ut med en uttalelse på sin nettside.

– UNRWA avviser kategorisk anklager i media om at organisasjonen «sletter Israel fra kartet» fordi deres tjenestemenn og partnere stod ved siden av et kart som ikke viser Israel. Kartet som det er snakk om er et broderi som viser et kart fra før 1948, og fremstiller derfor situasjonen før staten Israel ble opprettet. Anklagene er derfor fullstendig falske, sier talsmann Chris Gunness.

PMW avviser at kartet viser situasjonen før 1948. Landområdet Palestina – som på kartet også inkluderer Israel – er utstyrt med flagget til PLO og de palestinske selvstyremyndighetene (PA). Dette flagget ble tatt i bruk først på 1960-tallet, lenge etter at Israel ble opprettet. Dersom kartet skulle vise situasjonen før 1948 burde det vært utstyrt med det britiske flagget, påpeker PMW.

– Dette kartet hvor Israel er fjernet, og spesielt når det er utstyrt med et PA-flagg, er en av de mange måtene PA uttrykker sin avvisning av Israels eksistens og rett til å eksistere, skriver PMW.

Den israelske organisasjonen påpeker at UNRWA-sjefen ikke bare «stod ved siden av et kart som ikke viser Israel», men at hun holder det fram for fotografene som et sentralt element i bildet.

UNRWA hevder også i sin uttalelse at PMW tidligere har måttet tilbakekalle rapporter om UNWRA. Dette blir avvist av PMW.

– PMW har aldri tilbakekalt noen rapport om UNWRA. PMW har tidligere avslørt arrangementer til palestinske organisasjoner som forherliger terror og ærer terrorister, og gjorde dette samtidig som de bruke UNRWAs navn og logo, skriver PMW.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart