Fire soldater skadet ved grensen til Libanon

Fire israelske soldater ble skadet i en eksplosjon ved grensen til Libanon i morgentimene onsdag. Det kommer motstridende meldinger om hvorvidt eksplosjonen fant sted på israelsk eller libanesisk side.

(Illustrasjonsfoto: IDF, flickr.com)
(Illustrasjonsfoto: IDF, flickr.com)

Onsdag morgen meldte IDF at fire soldater ble lettere til moderat skadet i en eksplosjon ved nordgrensen, men israelske kilder har hittil vært forsiktige med å gi detaljer eller kommentarer til hendelsen. IDF patruljerer jevnlig grensen til Libanon, som har vært relativt rolig siden krigen mot Hizbollah i 2006.

Det er motstridende meldinger om hvor soldatene befant seg da eksplosjonen fant sted. Her er noen eksempler på versjoner som er gjengitt i israelske nettaviser onsdag ettermiddag.

Ifølge den libanesiske hæren var soldatene inne i libanesisk territorium. Soldatene hadde “krenket Libanons suverenitet” og tatt seg 400 meter inn over den blå linjen, hevder LAF i en pressemelding. Den blå linjen er betegnelsen på den internasjonale grensen mellom Libanon og Israel som FN anerkjenner.

En libanesisk sikkerhetskilde sier til nyhetsbyrået Reuters at eksplosjonen kan ha funnet sted nord for grensegjerdet, men på den israelske siden av den blå linjen.

En annen sikkerhetskilde sier eksplosjonen fant sted 150 meter sør for den blå linjen.

En libanesisk militær tjenestemann sier til al-Jazeera at soldatene gikk på en landmine etter at de hadde krysset grensen til fots. Al-Nashra melder at soldatene tok seg inn over grensen i et kjøretøy, og ble rammet av en eksplosjon 150 meter inne i libanesisk territorium.

Den libanesiske tv-stasjonen al-Mayadeen, som står nær den shia-muslimske Hizbollah-bevegelsen, melder at soldatene befant seg inne i den libanesiske landsbyen Labbouneh.

Andre libanesiske medier, som gjengis av den israelske avisen Ha’aretz, sier eksplosjonen fant sted seks meter fra den blå linje, på en asfaltvei mellom landsbyene Lebnona og Nekora.

Andrea Teneti, en talsmann for FN-styrkene i Sør-Libanon, sier han ikke har noen informasjon å dele om hendelsen.

De fire soldatene er tatt til behandling på sykehuset i Nahariya. Statsminister Benjamin Netanyahu har ønsket dem rask bedring.

 

Forrige artikkelVil bruke 750 millioner på å få ultra-ortodokse i jobb
Neste artikkelKunstig kjøtt fascinerer verdens jøder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.