Ingen tegn til luftangrepet Israel ble beskyldt for i Libanon

- Ikke alt som skjer i Midtøsten er vårt verk, sier en kilde fra israelsk sikkerhetstjeneste tirsdag kveld.
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet gikk til angrep inne i Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Alle deler av det israelske forsvaret har vært i full aktivitet i dag i forbindelse med omfattende forsvars- og beredskapsøvelser over hele landet. Dette har antakelig bidratt til å avstedkomme rykter om israelske angrep. Slike rykter ble til tre ulike medierapporter i løpet av dagen, skriver Jerusalem Post. Det skal ha versert rapporter om israelske angrep mot både den egyptiske grensebyen Rafah ved Gaza, mot Syria og mot Libanon.

 

Luftangrepene i Libanon

Størst oppmerksomhet fikk saken om to angivelige israelske luftangrep mot byer sørøst i Libanon, nær grensen mot Syria. Dette er steder hvor Hizbollah står sterkt. Opplysningene kom fra flere libanesiske medier. En årsak til at saken fikk stor oppmerksomhet i nyhetsbildet, er at mange israelske fly har vært i luften i forbindelse med øvelsene som pågår. Det har lett kunnet gi inntrykk av at det kunne være angrepsplaner på gang.

Det israelske forsvaret har understreket i forkant av ukens øvelser at det kun er øvelser som står på programmet deres for uken. Av prinsipp har de ikke villet uttale seg om utenlandske medierapporter, og kommenterte derfor ikke saken i dag. Men da en reporter fra Jerusalem Posts hebraiskspråklige søsterpublikasjon Ma’ariv spurte en kilde fra israelsk sikkerhetstjeneste om saken, fikk journalisten følgende svar:

– Ikke alt som skjer i Midtøsten er vårt verk, sa kilden med et smil.

Hizbollah har hele tiden tilbakevist at Israel skulle ha angrepet dem i dag.

Tirsdag ettermiddag rapporterte den israelske tv-kanalen Channel 2 at Israel ikke hadde gjennomført luftangrep i Libanon denne dagen.

– Det var ikke noe angrep. Ikke alle eksplosjoner i Libanon skyldes Israel, sa reporter Moshe Nussbaum ifølge Times of Israel.

I dagene etter hendelsen har det ikke kommet fram noen opplysninger som kan bekrefte påstandene om verken at det var et luftangrep eller at Israel skulle ha stått bak det.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise