Ingen tegn til luftangrepet Israel ble beskyldt for i Libanon

– Ikke alt som skjer i Midtøsten er vårt verk, sier en kilde fra israelsk sikkerhetstjeneste tirsdag kveld.

Jagerfly fra det israelske luftvåpenet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Jagerfly fra det israelske luftvåpenet gikk til angrep inne i Syria. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Alle deler av det israelske forsvaret har vært i full aktivitet i dag i forbindelse med omfattende forsvars- og beredskapsøvelser over hele landet. Dette har antakelig bidratt til å avstedkomme rykter om israelske angrep. Slike rykter ble til tre ulike medierapporter i løpet av dagen, skriver Jerusalem Post. Det skal ha versert rapporter om israelske angrep mot både den egyptiske grensebyen Rafah ved Gaza, mot Syria og mot Libanon.

 

Luftangrepene i Libanon

Størst oppmerksomhet fikk saken om to angivelige israelske luftangrep mot byer sørøst i Libanon, nær grensen mot Syria. Dette er steder hvor Hizbollah står sterkt. Opplysningene kom fra flere libanesiske medier. En årsak til at saken fikk stor oppmerksomhet i nyhetsbildet, er at mange israelske fly har vært i luften i forbindelse med øvelsene som pågår. Det har lett kunnet gi inntrykk av at det kunne være angrepsplaner på gang.

Det israelske forsvaret har understreket i forkant av ukens øvelser at det kun er øvelser som står på programmet deres for uken. Av prinsipp har de ikke villet uttale seg om utenlandske medierapporter, og kommenterte derfor ikke saken i dag. Men da en reporter fra Jerusalem Posts hebraiskspråklige søsterpublikasjon Ma’ariv spurte en kilde fra israelsk sikkerhetstjeneste om saken, fikk journalisten følgende svar:

– Ikke alt som skjer i Midtøsten er vårt verk, sa kilden med et smil.

Hizbollah har hele tiden tilbakevist at Israel skulle ha angrepet dem i dag.

Tirsdag ettermiddag rapporterte den israelske tv-kanalen Channel 2 at Israel ikke hadde gjennomført luftangrep i Libanon denne dagen.

– Det var ikke noe angrep. Ikke alle eksplosjoner i Libanon skyldes Israel, sa reporter Moshe Nussbaum ifølge Times of Israel.

I dagene etter hendelsen har det ikke kommet fram noen opplysninger som kan bekrefte påstandene om verken at det var et luftangrep eller at Israel skulle ha stått bak det.

Forrige artikkelTyrkias president vil kaste jødene ut av Jerusalem
Neste artikkelSe hvordan MIFF har vokst i ditt fylke
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/