– Vi må være forberedt på krig i nord

Lederen for nordkommandoen i det israelske forsvaret advarer om at roen ved Libanon-grensen og på Golan-høydene brått kan ta slutt.

General Aviv Kochavi, som leder IDFs nordkommando, advarer om at roen brått kan ta slutt. (Foto: IDF)

General Aviv Kochavi uttalte tirsdag at Israel må være forberedt på muligheten for krig ved begge disse frontene, ifølge Ynetnews.com.

Grunnen til at det har vært vedvarende ro ved Libanon-grensen etter krigen i 2006, er at fienden ble grundig beseiret og fikk en klar forståelse av at Israel ikke vil nøle med å gå til krig dersom det er nødvendig for å beskytte sine innbyggere, framholdt Kochavi. Men nå som nye ekstremistiske global jihad-grupperinger er på frammarsj i tillegg til Hizbollah, er forholdene i ferd med å forandre seg radikalt, konstaterte han.

– Den syriske grensen har blitt et område der det utføres terror mot staten Israel, der fienden fortsetter å styrkes med nye missiler og raketter. Iran, som hele tiden øker sitt nærvær i regionen, utruster våre fiender og leder dem til å angripe oss, sa Kochavi i talen, som ble holdt i forbindelse med en minnemarkering for de som ble drept i Libanon-krigen i 2006.

Selv om de ulike islamistgruppene for øyeblikket ser ut til å ha mer enn nok med å bekjempe hverandre i Syria, hindrer ikke det at realitetene raskt kan forandre seg, advarte han.

– Vi må forberede styrkene våre på krig, på Libanon-fronten og på østfronten. Vi vil være klare til å gi en skarp og bestemt respons, med klare og utvetydige resultater, sa generalen.

 

Les også:

IS har satt kursen mot Iran

Hizbollah viser fram tunneler ved Israel-grensen

Iran trapper opp støtten til Hamas og Hizbollah

170.000 raketter peker mot Israel

Forrige artikkelBrukte drepte soldater som fotballreklame
Neste artikkelFlere reaksjoner mot antisemittisk innlegg i Dagbladet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/