Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk soldat lettere skadet i skyteangrep fra Libanon

Utsikt over grensen mellom Israel og Libanon, fra Bar'am i Israel. (Illustrasjonsfoto: Southern Kross / Flickr CC)
Utsikt over grensen mellom Israel og Libanon, fra Bar'am i Israel. (Illustrasjonsfoto: Southern Kross / Flickr CC)
Det libanesiske forsvaret benekter hendelsen, men IDF melder at en israelsk soldat ble lettere skadet i angrepet.

Onsdag ettermiddag ble skudd avfyrt fra en bil som passerte langs grensa mellom Israel og Libanon, ifølge Times of Israel. En israelsk soldat i tjeneste ble skutt og lettere skadet i angrepet, forteller en kilde fra det israelske forsvaret.

Skuddene ble avfyrt fra en bil på andre sida av grensa, rapporterte IDF. Israelske soldater svarte ved å fyre av skudd mot bilen, men det er enda ikke meldt om skader på den libanesiske sida.

Det libanesiske forsvaret benektet at skytingen fant sted. I tillegg fortalte forsvaret regjeringens nyhetsbyrå, NNA, at «det finnes ikke sannhet i påstandene fra mediene hos den sionistiske fienden om at skudd ble avfyrt fra Libanon mot en israelsk soldat.»

I etterkant av det libanesiske forsvarets uttalelse gjentok IDF deres versjon av saken.

– Israelske soldater identifiserte kjøretøyet som skyting ble utført fra, og det var skuddveksling mellom kjøretøyet og israelske sikkerhetsstyrker, ifølge IDF.

FNs fredsbevarende styrker i Libanon (UNIFIL) fortalte at de sjekket rapportene for å avgjøre om skudd har blitt avfyrt over grensa. Representanter for UNIFIL kontakter både IDF og det libanesiske forsvaret.

En talsperson for UNIFIL fortalte senere at skudd muligens er blitt avfyrt fra Kafr Kila, som befinner seg på den libanesiske siden av grensa. Han understreket at informasjonen er blitt hentet fra det israelske militæret og er ikke ennå blitt bekreftet.

Israelske styrker ble angrepet nær Reches Ramim, sørvest for Kiryat Shmona. Soldaten som ble skadet er nå blitt fraktet til et sykehus i området for behandling.

Lokale innbyggere skal ha blitt bedt om å holde seg borte fra området.

Libanesiske nyhetsbyråer rapporterte om flere israelske fly nær grensa etter hendelsen.

Ifølge en høytstående tjenestemann i det israelske forsvaret har israelske soldater arbeidet i flere døgn for å forsterke forsvarsverkene. Dette er for å beskytte israelske tettsteder i nærheten mot angrep fra Hizbollah.

Prosjektet kommer til å fortsette i flere år for å sikre området på en effektiv måte, selv om mesteparten av arbeidet vil være ferdig innen de neste to årene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart