Libanon vil forby «Wonder Women» på grunn av israelsk skuespillerinne

Politikere i Libanon liker dårlig at Gal Gadot har hovedrollen i den amerikanske storfilmen.

Politikere i Libanon ønsker å forby filmen «Wonder women» fordi skuespiller Gal Gadot er fra Israel. (Foto: Warner Bros)
Filmen «Wonder Woman» med skuespiller Gal Gadot fra Israel er tidenes mest suksessfulle superhelt-film. (Foto: Warner Bros)

Libanons finansminister ønsker å forby den amerikanske storfilmen «Wonder Women» fordi filmens ledende skuespillerinne er israelske Gal Gadot. Et forbud er avhengig av støtte fra en komité på seks ministere, men foreløpig er det ikke kommet en formell anmodning om et forbud, skriver avisen Times of Israel.

Alain Hakim, som er Libanons finans- og handelsminister, sa mandag at landet hadde tatt nødvendige grep for å hindre filmen i å bli vist på libanesiske kinoer. Det er planlagt en forhåndspremiere av filmen i hovedstaden Beirut onsdag, og det finnes plakater for filmen flere steder i den libanesiske hovedstaden.

Det er en boikottgruppe som har frontet kampen for å forby spillefilmen. På Facebook har gruppen rost ministerens ønske om boikott og sier at de støtter et forbud fordi Gadot tidligere har vært en israelsk soldat. Det er verneplikt i Israel og både kvinner og menn må tjenestegjør henholdsvis to og tre år i forsvaret.

Under Gaza-krigen i 2014 publiserte Gadot et innlegg på Facebook hvor hun hyllet israelske soldater som “risikerer sitt liv for å beskytte mitt land mot de forferdelige handlingene til Hamas”. Innlegget fikk stor oppmerksomhet da det ble publisert.

Libanon er offisielt i krig med Israel og landet har flere tiår gamle lover om boikott av israelske produkter. Det er også forbudt for libanesere å ha kontakt med israelere.

«Wonder Women» er basert på en tegneserie fra DC Comics. De står også bak tegneseriehelter som Batman og Superman. Filmen har Norgespremiere 16. juni.

Forrige artikkelPalestinske myndigheter har brukt 9,5 milliarder kroner på lønn til terrorister de siste fire årene
Neste artikkelFNs generalsekretær innrømmer at de blir utnyttet av Hamas på Gazastripen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.