Benekter at hæren styres av Hizbollah

Den libanesiske hæren avviser beskyldninger fra Israel og forsvarsminister Avigdor Lieberman.
En kontrollpost for den libanesiske hæren. (Foto: Aldas Kirvaitis/Flickr)
En kontrollpost for den libanesiske hæren. (Foto: Aldas Kirvaitis/Flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

En kilde i det libanesiske militæret avviser påstanden fra Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman om at den libanesiske hæren kontrolleres av terrorgruppen Hizbollah. «Dette kan ikke bli tatt seriøst», sier kilden ifølge Times of Israel.

Det var på en samling for israelske soldater at forsvarsministeren sa det ikke lenger er noe skille mellom den libanesiske hæren og den libanesiske Hizbollah-militsen.

– Den libanesiske hæren er blitt en integrert del av Hizbollahs kampanje og under deres kommando. Den libanesiske hæren har mistet all sin uavhengighet, og har blitt uløselig knyttet sammen med Hizbollah, fortalte den israelske ministeren.

I et intervju med den libanesiske avisen Al Joumhouria sier militærkilden at uttalelsene fra Lieberman er «helt motsatt av virkeligheten» og «så full av motsigelser at det ikke kan bli tatt seriøst». Den anonyme kilde sier at den libanesiske hæren bare er underlagt beslutninger fra politiske myndigheter.

USA og Storbritannia gir begge militær støtte til den libanesiske hæren.

– Ville London og Washington gitt våpen til Hizbollah, sånn som Lieberman påstår? Og hva vet Lieberman som ikke disse to landene vet, spør kilden i avisartikkelen.

Nylig utløste USA en dusør på 95 millioner kroner til dem som kan hjelpe dem med å pågripe to av lederne av Hizbollah-militsen. USA tror den libanesiske terrorgruppen har planer om å gjennomføre et terrorangrep på amerikansk jord.

Israel kjempet sin siste fullskala krig med Hizbollah under Den andre Libanon-krigen i 2006. Selv om det har vært rolig de siste ti årene, har stemningen ved den nordlige grensen vært spent. Det er antatt at Hizbollah har et arsenal på opp mot 150.000 kort-, medium- og langdistanseraketter i tillegg til en styrke på 50.000 soldater.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise