Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nasrallah: – Saudi-Arabia har erklært krig mot Libanon

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sier militsen har fått tilgang på presisjonsraketter. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Iskaldt forhold mellom Iran og Saudi-Arabia.

– Saudi-Arabia har erklært krig mot Libanon og Hizbollah, sa Hizbollah-leder Sayeed Hassan Nasrallah i en tv-sendt tale fredag. Han hevdet også at regjeringen i Riyadh oppmuntrer Israel til å angripe Libanon.

Sist helg gikk Libanons statsminister Sa’ad Hariri av mens han var på besøk i Saudi-Arabia. Nasrallah hevdet dette kommer etter en saudisk innblanding i libanesisk politikk. Hizbollah og Hariris rivaler mener saudierne holder ham fanget, men Hariris støttespillere sier han oppholder seg i Saudi-Arabia fordi han er truet på livet i Libanon.

Zvi Bar’el i Ha’aretz mener Mohammed bin Salman, den sterke mannen i Saudi-Arabia, har planlagt Hariris avgang for å skape politisk uro i Libanon med håp om å svekke Hizbollahs og Irans innflytelse i landet. Dette har åpnet en ny front i det allerede iskalde forholdet mellom Iran og Saudi-Arabia. Bar’el tror ikke nødvendigvis at Salman lykkes med sin strategi.

Denne uken har Saudi-Arabia innført land- og sjøblokade av Jemen, etter at en ballistisk rakett ble avfyrt mot hovedstaden Riyadh. Raketten ble skutt ned av saudisk rakettforsvar.

Mer enn ti tusen mennesker er drept i krigen i Jemen siden 2014. Ifølge FN-tall lider syv millioner mennesker av sult, én million er berørt av en kolera-epidemi og hundretusener har mistet sine hjem.

– Denne forferdelige statistikken har ikke berørt verdensopinionen eller engasjert vestlige regjeringer, skriver Zvi Bar’el.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart