Nasrallah: – Saudi-Arabia har erklært krig mot Libanon

Iskaldt forhold mellom Iran og Saudi-Arabia.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sier militsen har fått tilgang på presisjonsraketter. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

– Saudi-Arabia har erklært krig mot Libanon og Hizbollah, sa Hizbollah-leder Sayeed Hassan Nasrallah i en tv-sendt tale fredag. Han hevdet også at regjeringen i Riyadh oppmuntrer Israel til å angripe Libanon.

Sist helg gikk Libanons statsminister Sa’ad Hariri av mens han var på besøk i Saudi-Arabia. Nasrallah hevdet dette kommer etter en saudisk innblanding i libanesisk politikk. Hizbollah og Hariris rivaler mener saudierne holder ham fanget, men Hariris støttespillere sier han oppholder seg i Saudi-Arabia fordi han er truet på livet i Libanon.

Zvi Bar’el i Ha’aretz mener Mohammed bin Salman, den sterke mannen i Saudi-Arabia, har planlagt Hariris avgang for å skape politisk uro i Libanon med håp om å svekke Hizbollahs og Irans innflytelse i landet. Dette har åpnet en ny front i det allerede iskalde forholdet mellom Iran og Saudi-Arabia. Bar’el tror ikke nødvendigvis at Salman lykkes med sin strategi.

Denne uken har Saudi-Arabia innført land- og sjøblokade av Jemen, etter at en ballistisk rakett ble avfyrt mot hovedstaden Riyadh. Raketten ble skutt ned av saudisk rakettforsvar.

Mer enn ti tusen mennesker er drept i krigen i Jemen siden 2014. Ifølge FN-tall lider syv millioner mennesker av sult, én million er berørt av en kolera-epidemi og hundretusener har mistet sine hjem.

– Denne forferdelige statistikken har ikke berørt verdensopinionen eller engasjert vestlige regjeringer, skriver Zvi Bar’el.

Forrige artikkelSe hvem som dukket opp i Jerusalem
Neste artikkelNorske studenter arrangerte nazifest med Auschwitz-drink
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.