Nasrallah: – Saudi-Arabia har erklært krig mot Libanon

Iskaldt forhold mellom Iran og Saudi-Arabia.
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sier militsen har fått tilgang på presisjonsraketter. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

– Saudi-Arabia har erklært krig mot Libanon og Hizbollah, sa Hizbollah-leder Sayeed Hassan Nasrallah i en tv-sendt tale fredag. Han hevdet også at regjeringen i Riyadh oppmuntrer Israel til å angripe Libanon.

Sist helg gikk Libanons statsminister Sa’ad Hariri av mens han var på besøk i Saudi-Arabia. Nasrallah hevdet dette kommer etter en saudisk innblanding i libanesisk politikk. Hizbollah og Hariris rivaler mener saudierne holder ham fanget, men Hariris støttespillere sier han oppholder seg i Saudi-Arabia fordi han er truet på livet i Libanon.

Zvi Bar’el i Ha’aretz mener Mohammed bin Salman, den sterke mannen i Saudi-Arabia, har planlagt Hariris avgang for å skape politisk uro i Libanon med håp om å svekke Hizbollahs og Irans innflytelse i landet. Dette har åpnet en ny front i det allerede iskalde forholdet mellom Iran og Saudi-Arabia. Bar’el tror ikke nødvendigvis at Salman lykkes med sin strategi.

Denne uken har Saudi-Arabia innført land- og sjøblokade av Jemen, etter at en ballistisk rakett ble avfyrt mot hovedstaden Riyadh. Raketten ble skutt ned av saudisk rakettforsvar.

Mer enn ti tusen mennesker er drept i krigen i Jemen siden 2014. Ifølge FN-tall lider syv millioner mennesker av sult, én million er berørt av en kolera-epidemi og hundretusener har mistet sine hjem.

– Denne forferdelige statistikken har ikke berørt verdensopinionen eller engasjert vestlige regjeringer, skriver Zvi Bar’el.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise