FN-soldater i Libanon: – Hizbollah og den libanesiske hæren spionerer og hindrer oss i å utføre vårt oppdrag

UNIFIL-soldater med oppsiktsvekkende opplysninger om det som foregår i Sør-Libanon.

En patrulje av irske og libanesiske soldater på grensen til Israel. (Foto: Wikipedia Commons)
En patrulje av irske og libanesiske soldater på grensen til Israel. (Foto: Wikipedia Commons)

Det er den franske avisen Le Journal du Dimanche som på sin nettside skriver om FN-soldatenes frustrasjon over problemene de møter i Sør-Libanon. Rapporten blir gjengitt i Jerusalem Post.

En offiser i den franske kontingenten sier: – Om kveldene forlater vi aldri våre kaserner fordi de libanesiske styrkene er uvennlige, men det er da ting skjer.

– Vi er fanget i angripernes grep. Å gjennomføre det mest elementære er blitt et politisk valg, og i morgen kan våre soldater bli truffet av Hizbollahs våpen, sier en annen FN-soldat.

Irske UNIFIL-soldater (Illustrasjon: Irish Defence Forces, flickr.com)
Irske UNIFIL-soldater (Illustrasjon: Irish Defence Forces, flickr.com)

Hizbollah har aldri ønsket UNIFIL velkommen i et område som de anser å være deres. Og sivilbefolkningen hjelper den shia-muslimske terrororganisasjonen.

– Noen ganger angriper sivilbefolkningen oss i Hizbollah-kontrollerte områder, spesielt hvis vi prøver å gjøre jobben vår, sier en ledende offiser i den irske kontingenten.

En tidligere liaison-offiser i UNIFIL forteller:

– Når vi oppdaget militær aktivitet i vårt område, særlig i nærheten av Blue Line [grensen til Israel], ble vi forhindret av den libanesiske hæren i å utplassere observatører der. Det er som om disse ordrene ikke kommer fra dem. Alle vet at Hizbollah bruker området [i forberedelse] for den neste krigen.

Hizbollah viser styrke under en parade. Terrorgruppen har titusenvis av soldater og over 100.000 raketter. (Foto: YouTube)
Hizbollah viser styrke under en parade. Terrorgruppen får mye av inntektene sine fra ulovlig virksomhet. (Foto: YouTube)

Israel har gjentatte ganger advart om at den libanesiske hæren har mistet sin uavhengighet og blitt en integrert del av Hizbollahs nettverk.

– Det libanesiske militæret er så tett knyttet sammen med terrorgruppen Hizbollah at det ikke lenger er mulig å skille mellom de to, sa Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman i fjor høst.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman ser utover Israels nordlige grense. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Forsvarsminister Avigdor Lieberman ser utover Israels nordlige grense. (Foto: Forsvarsdepartementet)

En finsk offiser antydet at noen av landene som deltar i UNIFIL hjelper Hizbollah.

– Jeg kan forsikre deg om at indonesiske styrker konstant rapporterer til forskjellige libanesiske aktører om israelske bevegelser.

Han la til at noen av de libanesiske sivile ansatte i UNIFIL ikke legger skjul på at de er medlemmer i Hizbollah.

Videoen under viser hvordan Hizbollah bruker tårn satt opp ved grensen til å observere og fotografere inn i Israel. (IDF)

 

Forrige artikkelIsrael vil utstede 20.000 flere arbeidstillatelser til palestinere
Neste artikkelUSA flytter ambassaden til Jerusalem i mai
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.