Fra et hus på libanesisk side gikk terrortunnelen inn i Israel

Israelske forsvarsstyrker har oppdaget og ødelagt den første av det de antar er flere angrepstunneler fra Libanon inn i Israel.

Tirsdag 4. desember 2018 melder det israelske forsvaret at de har ødelagt en angrepstunnel fra Libanon. Den gikk nesten 40 meter inn på israelsk side, ifølge IDF. (Foto: IDF)
Tirsdag 4. desember 2018 melder det israelske forsvaret at de har ødelagt en angrepstunnel fra Libanon. Den gikk nesten 40 meter inn på israelsk side, ifølge IDF. (Foto: IDF)

Angrepstunnelen er utgravd fra et hus i den libanesiske landsbyen Kafr Kila, og gikk nesten 40 meter inn på israelsk territorium.

– Israels operasjon mot angrepstunnelene er en forsvarskampanje som det ikke forventes vil utløse noen opptrapping. Spørsmålet er hvordan Iran vil svare, skriver Amos Harel i Ha’aretz.

– Israel gjennomfører legitime forsvarsaktiviteter i sitt eget territorium, for å hindre offensive forberedelser som Hizbollah har gjort for et framtidig angrep mot landet, legger Harel til.

Iran og Hizbollah har investert mye tid og ressurser i de avanserte tunnelene. Nå må de se at Israel tar fra dem et trumfkort som de hadde planlagt å bruke i en framtidig krig.

– Tunnelene opphører å være en trussel straks de er oppdaget, men den største trusselen [fra Hizbollah i Libanon] er treffsikkerheten og utviklingen til deres raketter. Dersom det bryter ut krig, kan Israel risikere betydelig ødeleggelse og store tap. Forsvarssystem vil ikke kunne håndtere så store bølger av raketter utstyrt med nøyaktig navigeringssystem som kan treffe kritiske militære og sivile mål. Israel er bestemt på å forhindre en slik situasjon for enhver pris. Israels avsløring av tunnelene kan hjelpe på den diplomatiske fronten – og kanskje også skape grunnlag for militær aksjon mot hovedtrusselen, skriver Ron Ben Yishai i Yedioth Aharonoth.

 

Sterk støtte fra USA

USAs nasjonale sikkerhetsrådigver John Bolton uttrykker «sterk støtte» til Israels operasjon mot angrepstunnelene fra Libanon. Bolton krever at Hizbollah stanser utgraving av tunneler og skriver at Iran og «alle deres agenter» stanser «provokasjoner».

Forrige artikkelMilitær operasjon i gang i nord: IDF ødelegger Hizbollahs terrortunneler
Neste artikkelLO blir stående alene og deres ekstreme Israel-politikk skaper «sjokk» hos internasjonale kamerater
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -