Femte Hizbollah-tunnel ødelagt

Israelske styrker oppdaget og ødela den femte terrortunnelen fra Libanon.

Onsdag 26. desember ble den femte terrortunnelen gravd fra Libanon og inn på israelsk territorium ødelagt. (Foto: IDF)
Onsdag 26. desember ble den femte terrortunnelen gravd fra Libanon og inn på israelsk territorium ødelagt. (Foto: IDF)

Det israelske forsvaret har ødelagt enda en terrortunnel som infiltrerer Israel fra Libanon. Det er den femte tunnelen som er oppdaget og ødelagt etter at Israel iverksatte Operation Northern Shield 4. desember. Operasjonen går ut på å oppdage og fjerne terrortunnelene som Hizbollah har gravd fra Libanon og inn på israelsk territorium, skriver avisen Jerusalem Post.

Tunnelen skal ha kommet fra den sjiamuslimske landsbyen Ayta-Shayeb i Sør-Libanon og strekt seg inn i Israel. Den ble ødelagt med eksplosiver.

– IDF anser den libanesiske regjeringen som ansvarlig for gravingen av tunnelene og konsekvensene det medfører. Dette er et alvorlig brydd på resolusjon 1701 og suvereniteten til staten Israel, sier IDF i en uttalelse.

Ifølge FN-resolusjon 1701 skal Sør-Libanon demilitariseres og avvæpnes.

Det israelske forsvaret mener den Iran-støttede terrorgruppen Hizbollah skulle bruke tunnelene til å angripe Israel i kombinasjon med raketter og granater og drepe så mange sivile og soldater som mulig.

Det er en 130 kilometer lang grense mellom Libanon og Israel og arbeidet med å lete etter terrortunneler er ventet å kunne vare i månedsvis.

Forrige artikkelIsrael angrep iranske mål i Syria
Neste artikkelEt år med mange skritt i riktig retning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.