Femte Hizbollah-tunnel ødelagt

Israelske styrker oppdaget og ødela den femte terrortunnelen fra Libanon.
Onsdag 26. desember ble den femte terrortunnelen gravd fra Libanon og inn på israelsk territorium ødelagt. (Foto: IDF)
Onsdag 26. desember ble den femte terrortunnelen gravd fra Libanon og inn på israelsk territorium ødelagt. (Foto: IDF)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Det israelske forsvaret har ødelagt enda en terrortunnel som infiltrerer Israel fra Libanon. Det er den femte tunnelen som er oppdaget og ødelagt etter at Israel iverksatte Operation Northern Shield 4. desember. Operasjonen går ut på å oppdage og fjerne terrortunnelene som Hizbollah har gravd fra Libanon og inn på israelsk territorium, skriver avisen Jerusalem Post.

Tunnelen skal ha kommet fra den sjiamuslimske landsbyen Ayta-Shayeb i Sør-Libanon og strekt seg inn i Israel. Den ble ødelagt med eksplosiver.

– IDF anser den libanesiske regjeringen som ansvarlig for gravingen av tunnelene og konsekvensene det medfører. Dette er et alvorlig brydd på resolusjon 1701 og suvereniteten til staten Israel, sier IDF i en uttalelse.

Ifølge FN-resolusjon 1701 skal Sør-Libanon demilitariseres og avvæpnes.

Det israelske forsvaret mener den Iran-støttede terrorgruppen Hizbollah skulle bruke tunnelene til å angripe Israel i kombinasjon med raketter og granater og drepe så mange sivile og soldater som mulig.

Det er en 130 kilometer lang grense mellom Libanon og Israel og arbeidet med å lete etter terrortunneler er ventet å kunne vare i månedsvis.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise