Israel skal ha bombet basen til palestinsk terrorgruppe i Libanon

Gruppen har tette bånd til den libanesiske terrorgruppen Hizbollah.

Et israelsk F-16 D 041 tar av for første gang etter overhaling. (Foto: Avihai Soher, Israel Air Force)
Et israelsk F-16 tar av fra en israelsk flybase. (Foto: Avihai Soher, Israel Air Force)

Arabiske medier skriver mandag morgen at israelske jagerfly har gjennomført et luftangrep dypt inne i Libanon mot en base som tilhører en palestinsk terrorgruppe. Angrepet skjer i en tid med høy spenning i området.

Det angivelige angrepet kom bare timer etter at Hizbollah-leder Hassan Nasrallah truet med å skyte ned alle israelske jagerfly som krenker libanesisk luftrom. Ifølge rapportene ble en base tilhørende terrorgruppen Folkefronten for Palestinas frigjøring – Generalkommandoen truffet. Den Syria-baserte gruppen har tette bånd til den libanesiske terrorgruppen Hizbollah og kjemper på den syriske diktatoren Bashar Assads side.

Angrepet skjedde i Bekaa-dalen i det østlige Libanon, nær grensen til Syria. Videoer i sosiale medier viser eksplosjoner etterfulgt av kraftig anti-luft-skyts. En talsmann for gruppen sier til avisen Al-Hadath at «den israelske bombingen i Bekaa ikke oppnådde sine mål», uten å gi ytterligere detaljer.

Det israelske forsvaret har ikke kommentert påstandene. I tidligere tilfeller hvor Israel angivelig har gjennomført angrep i Bekaa-dalen har målene vært å stanse overføring av avanserte våpen fra Iran til Hizbollah, via Syria.

Folkefronten for Palestinas frigjøring – Generalkommandoen, som ble splittet fra Folkefronten for Palestinas frigjøring i 1968, var ansvarlig for en rekke grusomme terrorangrep i Israel på 1970- og 1980-tallet. Blant annet angrep de en skolebuss i det nordlige Israel. Ni barn og tre voksne ble drept.

Gruppen forsvant under bakken på slutten av 1980-tallet, men har hele tiden hatt et tett samarbeid med Hizbollah. Den palestinske terrorgruppen dukket opp igjen til overflaten i 2011 da den syriske borgerkrigen brøt ut.

Hvis Israel stod bak nattens angrep er det det andre på kort tid. Lørdag angrep Israel en Iran-tilknyttet base i Syria. Fra denne basen skulle det sendes kamikza-droner med eksplosiver mot flere mål i det nordlige Israel. Israelsk etterretning fikk kjennskap til planene og stanset angrepet før det ble iverksatt. Statsminister Benjamin Netanyahu advarer nabolandene om at de vil bli holdt ansvarlig for alle angrep som kommer fra deres territorium.

– Vi vil ikke tolerere angrep på Israel fra noen av landene i området. Ethvert land som tillater at deres territorium blir brukt til å angripe Israel vil måtte bære konsekvensene. Jeg understreker: Staten vil bære konsekvensene.

Forrige artikkelNorge må kreve at palestinerne fordømmer terrordrapet på Rina (17)
Neste artikkelPA-president Abbas: «Vi skal marsjere inn i Jerusalem med millioner av krigere»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.