Israel tilbyr Libanon humanitær hjelp

– Vi deler deres smerte, sier Israels president til det libanesiske folk.

En dronevideo filmet onsdag morgen viser de enorme ødeleggelsene i i Libanons hovedstad Beirut. (Foto: Skjermdump)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israel tilbyr nabolandet Libanon humanitær hjelp etter den svært kraftige eksplosjonen som rammet hovedstaden Beirut tirsdag, skriver Times of Israel. Minst 100 mennesker er døde og tusenvis skadet etter eksplosjonen.

– Israel har kontaktet Libanon gjennom internasjonale forsvars- og diplomatiske kanaler for å tilby den libanesiske regjeringen humanitær hjelp, sier forsvarsminister Benny Gantz og utenriksminister Gabi Ashkenazi.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han har instruert sin nasjonale sikkerhetsrådgiver Meir Ben Shabbat til å diskutere med FNs Midtøsten-utsending, Nickolay Mladenov, om hvordan Israel kan hjelpe Libanon.

Israels president Reuven Rivlin skriver på Twitter på engelsk, arabisk og hebraisk: «Vi deler smerten til det libanesiske folk og vi har et oppriktig ønske om å hjelpe til i denne vanskelige tiden».

Israel har kjempet flere kriger i Libanon, hjemmet til den Iran-støttede terrorgruppen Hizbollah, som er en del av den libanesiske regjeringen og som har som mål å utslette Israel. Fra 1982 til 2000 okkuperte Israel en del av det sørlige Libanon for å presse ut palestinske terrorgrupper som holdt til der. Og i 2006 kjempet Israel en ødeleggende krig mot Hizbollah i landet.

I forbindelse med tilbudet om humanitær hjelp skriver det israelske forsvaret på Twitter at nå er det på tide å se forbi konflikten. Det er likevel ikke ventet at Libanon vil ta imot tilbudet om humanitær hjelp fra Israel, til tross for det store behovet som landet nå står overfor.

Ifølge Libanons statsminister Hassan Diab skal det ha tatt fyr i et lager på havnen i Beirut som inneholdt 2750 tonn med eksplosivt materiale, trolig ammoniumnitrat. Materialet skal ha vært lagret i hovedstaden i seks år.

Forrige artikkelKraftig eksplosjon i Libanons hovedstad
Neste artikkelNorsk-sponset palestinsk TV promoterer angrepsrifler og steinkasting for barn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.